Boven Surinamegebied

Onaangetaste natuur, onvergetelijke avonturen en heerlijke culinaire verrassingen

Boven Surinamegebied

Regenwoud en Marroncultuur

Het Boven Surinamegebied biedt onaangetaste natuur, onvergetelijke avonturen en heerlijke culinaire verrassingen. In het regenwoud leven hier de Marrons, afstammelingen van Afrikanen die door slavenhandelaars onder dwang naar Suriname zijn gebracht. Zij bevrijdden zichzelf uit de slavernij en vestigden zich in het oerwoud. Het oerwoud was hun bescherming tegen slavenhandelaars. Door de ondoordringbaarheid van ervan en de grote afstand tot Paramaribo hebben deze stammen eeuwenlang bijna compleet geïsoleerd geleefd en hebben zo hun cultuur op een unieke, bijna perfecte manier kunnen conserveren. De Surinaamse Marroncultuur wordt wel eens het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika genoemd. Toch is het een eigen cultuur die altijd in beweging is geweest. Oorlogen, grondroof, natuurrampen en migratie hebben de geschiedenis van de Marrons getekend.

Rondreizen door Suriname

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Boven Surinamegebied

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top