Op zoek naar de oorsprong

De oude cultuur en natuur van het Midden-Oosten

Op zoek naar de oorsprong

Reis door het oorspronkelijke Midden-Oosten

Gebakken lucht onder de altijd schijnende zon? Luchtkastelen die bij gebrek aan culturele ondergrond in elkaar zullen zakken? Deze reis bewijst het tegendeel. Met de vooroordelen over de Emiraten wordt al op dag één korte metten gemaakt door een bezoek aan Dubai Heritage Village.

De moderne wolkenkrabbers zijn niet uit het niets op een olierijke ondergrond gebouwd. Hier ligt een dikke laag geschiedenis en cultuur als stevige fundering voor de moderne Emiraten. In deze reis gaat u verder dan 163 verdiepingen van de Burj Khalifa, u gaat op zoek naar de oorsprong. Die vindt u in de kleine oasesteden Dhaid en Masafi. In de mangroves van Abu Dhabi. In het fort van het noordelijkste emiraat Ras al Khaimah. En in de Bidiya Moskee in Fujairah, de kleinste en oudste van de Emiraten. Doorkruis het Hajar gebergte en overnacht zoals bedoeïenen in de woestijn. Volg het spoor van de karavaan naar Oman en geniet in Musandam van de stranden. Maar de geschiedenis stopt niet aan de kust, en dus uw reis ook niet. Een oud Arabisch schip ligt klaar om u aan boord te verwelkomen.

Tips & tops van Op zoek naar de oorsprong:

 • Bezoek Sharjah, de culturele hoofdstad van de Emiraten. Een verzameling Islamitische kunst, cultuur en geschiedenis van over de hele wereld vindt u in het Museum der Islamitische Beschaving, gevestigd in een oude souk
 • Zwem en snorkel in de tropische wateren van Musandam, het noordelijkste puntje van Oman
 • Tradities en gebruiken uit de Emiraten worden verklaard in het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Het Wind Tower House waarin dit centrum is gevestigd, is alvast een voorbeeld van traditionele architectuur uit de tijd dat wolkenkrabbers nog niet bestonden
 • Slapen onder een deken van sterren in een bedoeïenenkamp in de Liwa Woestijn
 • Stap aan boord van het schip waarmee zeelieden eeuwen geleden de Arabische wateren trotseerden op zoek naar parels
 • Duik in de geschiedenis van het parelduiken en beproef uw geluk: lukt het een oester te openen? De parels mag u houden!
 • Leven van de landbouw: kleine oase steden Dhaid en Masafi staan stil in de tijd
 • De Emiraten zijn meer dan zand, de groene mangroves van Abu Dhabi spiegelen in het water waarover u peddelt
 • Off Road met een 4WD: racen over de zandduinen naar de Hatta bergvallei in Madham
 • Het Al Fahidi Fort (1787) is het oudste gebouw in Dubai. De perfecte locatie voor een museum over de historie van de stad: het Dubai Museum
 • Volg het spoor van wadi's door het Hajar gebergte. Om uiteindelijk bij de grote meren te komen, moet u de paadjes verlaten
 • Moeilijk om te kiezen uit de vele lokale restaurantjes in Fujairah, maar gelukkig is er tijd genoeg voor een uitgebreide lunch

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Dubai
2 Dag in Dubai: Sheik Mohammed Cultural Centre, Heritage Village, Dubai Museum
3 Hatta Safari Tour: tocht door Hajar gebergte en woestijn
4 Abu Dhabi, kajakken door mangroves & cruise op Arabische parelboot
5 Liwa Woestijn
6 Al Ain Oase en bezoek kamelenmarkt
7 Fujairah, oostkust van de Emiraten
8 Musandam (Oman)
9 Emiraat Ras al Khaimah & citytour Sharjah
10 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Woestijn

Het huis van de bedoeïenen. Diep in de woestijn blijven tradities bestaan. Gasten worden ontvangen met een kopje kamelenmelk.

Al Hajar gebergte

In de bergen van Al Hajar is meer dan enkel steen. De randen van dit ruige gebergte zijn zacht: hier ligt het stadje Nakhl, gebouwd rondom een warmwaterbron. Omringd door wuivende dadelpalmen.

De oude stad Dubai

Hoog en glanzend eisen de wolkenkrabbers alle aandacht op. Maar wie achter deze muur van moderniteit kijkt, ontdekt het Arabische vissersdorp van weleer.

Dubai Heritage Village

Reizen door de tijd. Wie een bezoek brengt aan het Dubai Heritage Village weet dat het kan. Bovendien kunnen de pottenbakkers en parelduikers wel een handje hulp gebruiken.

Oase stad Al Ain

Dwalen tussen de dadelpalmen. Heftig handelen op de kamelenmarkt. In Al Ain leeft de geschiedenis voort. Want de kamelen gaan niet met de tijd mee, maar doen zoals ze altijd doen: sloom hun hooi herkauwen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top