Wrangell-St. Elias Park & reserve

Het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten beslaat een oppervlakte van meer dan 20.000km2, en is daarmee zo groot als de helft van Nederland of tweederde van België. Een oneindige wildernis wacht…
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Wrangell-St. Elias Park & reserve

LANDSCHAP IN VOGELVLUCHT

Tijdens een rondvlucht ziet u maar een fractie van het spectaculair mooie natuurgebied Wrangell-St. Elias Park & reserve, maar het is voldoende om de essentie van het landschap te aanschouwen. Uitgestrekte bergketens gaan zomer en winter gedekt onder sneeuw en ijs, enorme gletsjers kruipen onzichtbaar langzaam naar uitgeslepen dalen, waar morenen overgaan in toendra en mos. Smeltend ijs voedt ketens van meren en ijskoude kolkende stromen, die uitmonden in de grote rivieren van het park. In Copper Valley ziet u de verlaten kopermijnstadjes McCarthy en Kennicott. Hier wonen geen mensen meer, maar er is een grote diversiteit aan wildleven in de vallei. Vanuit de lucht op ontwaart u elanden en Dall schapen op de wijdse vlaktes.

RAFTEN EN WANDELEN

Ook dagtochten en trekkings beginnen met een vlucht naar één van de vele airstrips. Het kan het startpunt zijn voor een avontuurlijke gletsjeroversteek, een meerdaagse trekking, een riviertocht per raft, of een ontspannen wandeling in een glooiend landschap. Aan het begin van de zomer, als de toendra bloeit, ligt er een waas van oranje, lila en geel over het groen.

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Wrangell-St. Elias Park & reserve

Ultima Thule Lodge

De kleinschalige Ultima Thule Lodge ligt in de grootste beschermde wildernis van de wereld, Wrangell St. Elias National Park.

INSPIRATIE VOOR Wrangell-St. Elias Park & reserve

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top