Yukon-Charley Rivers National Preserve

Laat u per raft, kajak of motorboot meevoeren met de stroming van de Yukon- of Charley-rivier, in een verlaten landschap vol historische sites.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Yukon-Charley Rivers National Preserve

DE YUKON-RIVIER VAN EAGLE TOT CIRCLE

Als u uw rubberboot of kajak in het plaatsje Eagle – de toegangspoort tot het Yukon-Charley Rivers National Preserve – te water laat, voelt u meteen de kracht van het snelstromende water. Het is de natuurlijke ‘motor’ die een tocht over de brede rivier zo aangenaam maakt. Zonder veel inspanning glijdt u over het wateroppervlak, door een wijds landschap met rollende heuvels en bergen, valleien en kliffen. Slechtvalken nestelen hoog tegen de klifwanden, hun silhouet tegen de blauwe hemel wordt een vertrouwde aanblik.

Op de oevers zijn historische locaties en relicten die herinneren aan de tijd van de Klondike-Alaska Goldrush. Ook passeert u archeologische sites, die getuigen dat de eerste mensen hier al 14.000 jaar geleden leefden. Nu is dit een landschap zonder mensen. Ruim 250 kilometer later keert u terug in de bewoonde wereld, bij het plaatsje Circle.

DE AVONTUURLIJKE CHARLEY-RIVIER

Een tocht per rubberen raft over de Charley-rivier kent meer uitdagingen, en enige ervaring is vereist. De rivier is veel smaller, het verval is groter, waardoor er – afhankelijk van de waterstand – stroomversnellingen zijn, en verraderlijke rotsen die net onder of net boven de waterspiegel liggen. Waar de rivier verbreedt kunt u ontspannen, en voluit genieten van het gevarieerde landschap met kloven, wetlands en wijdse vlaktes.  

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top