Auberge Saint-Antoine

Meer dan een boutique hotel in het centrum van de oude stad van Quebec-City. Honderden kunstvoorwerpen uit de Franse en Engelse tijd sieren het hotel.

Auberge Saint-Antoine

Meer dan een boutique hotel in het centrum van de oude stad van Quebec-City. Honderden kunstvoorwerpen uit de Franse en Engelse tijd sieren het hotel.

Auberge Saint-Antoine

Een stapje terug in de tijd

Auberge Saint-Antoine is meer dan een boutique hotel; het is een museum met honderden kunstvoorwerpen uit de Franse en Engelse periode, waardoor u al snel vergeet dat u zich in een hotel bevindt. En dat is nog niet alles, Auberge Sint-Antoine is ook nog eens gelegen op een steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Quebec, zoals het Place Royale en het Musée de la Civilization, waar u een goed beeld krijgt van de Franse cultuur van de stad.

Het hotelrestaurant Panache is een van de beste restaurants van de stad en heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Chefkok Julien Ouellet bereidt klassieke Franse gerechten met een moderne twist met lokale ingrediënten uit de eigen moestuin en de directe omgeving. Het uitzicht over de St. Lawrence River maakt de bijzondere (smaak-)beleving compleet. Dineren in een totaal andere setting? Ook dat is mogelijk, want Panache heeft een pop-up restaurant op het eiland Ile d’Orléans temidden van wijngaard Vignoble de Saint-Pétronille.

Tips & Tops Auberge Saint-Antoine:

  • Alle 95 kamers van het hotel vertellen hun eigen verhaal en zijn modern uitgerust met onder meer een Bose geluidsinstallatie en een Nespresso koffiezetapparaat
  • De wijnkaart van restaurant Panache bestaat uit zo’n 700 verschillende wijnen uit maar liefst 14 landen
  • Volgens magazine Condé Nast Traveller is Auberge Saint-Antoine al sinds 2003 een van ’s werelds beste hotels
  • Ook op TripAdvisor gooit het hotel hoge ogen. In 2017 is het hotel in maar liefst 3 categorieën als beste Top hotel in Canada geprijsd: Certificate of Excellence, Traveler’s Choice – Hotels for Service, Traveler’s Choice – Top Hotels
  • Tijdens de Archeologische Tour krijgt u een rondleiding door het hotel waarbij wordt stilgestaan bij alle bijzondere kunstvoorwerpen die gevonden werden toen het hotel gebouwd werd
  • Een van de gezelligste straatjes van Quebec is Rue du Petit Champlain, een smal voetgangersstraatje in het oudste deel van Quebec met talloze kunstgaleries en bistro’s
  • Place Royale is het oudste en meest Europees ogende plein van Quebec. Op dit plein stichtte ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain in 1608 een fort.

Rondreizen Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Auberge Saint-Antoine