Bryce, Zion en Grand Canyon National Park

Onze top 3 nationale parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten

Bryce, Zion en Grand Canyon National Park

Onze top 3 nationale parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten

Bryce, Zion en Grand Canyon National Park

Onze top 3 nationale parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten

BRYCE CANYON - HOODOOS EN KLEURPATRONEN

Bryce Canyon is een nationaal park in het zuidwesten van de staat Utah. Het is beroemd vanwege de unieke geologische rotsformaties. Vriezen en dooien zorgt ervoor dat de kalk- en zandsteenformaties langzaam eroderen en de zogenaamde ‘hoodoos’ vormen, kleurrijke smalle rotspilaren. Zet uw camera op scherp bij de verschillende uitkijkpunten zoals Rainbow, Yovimpa, Farview, Inspiration en Bryce Point of maak bij een goede conditie een avontuurlijke afdaling in de kloof. Start bij Sunset Point voor een onvergetelijke wandeling danwel ontdek dit onwerkelijke landschap te paard. Ga ook zeker op zoek naar de Natural Bridge, een natuurlijke boog gevormd door wind, regen en ijs. De rode kleur van de maar liefst 38 meter hoge boog steekt prachtig af tegen het groen van het bos in de onderliggende canyon.

ZION NATIONAL PARK - FOTOGENIEK EN ROBUUST

In Zion National Park, tevens gelegen in Utah, waadt u door smalle rivieren, kijkt u op naar enorme rotswanden en klimt u naar de meest sensationele uitzichtpunten. Maak kennis met de rijke geschiedenis met indianen en pioniers en ontdek een scala aan prachtige planten en dieren. Sportievelingen kunnen het park per fiets verkennen door de Canyon Scenic Drive te volgen en zich onderweg vergapen aan geweldige uitzichten. Bezoek de Zion Canyon die door de eeuwen heen uitgesleten is door de Virgin rivier en spot de vele zoogdieren en vogels die hier leven. Bij uitzichtpunt Angels Landing geniet u van een prachtig uitzicht over de kloof.

GRAND CANYON - WERELDBEROEMD WONDER DER NATUUR

Een van de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten is zonder twijfel de Grand Canyon in Arizona. Dit kleurrijke park wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen der natuur. Het Colorado Plateau waar de Grand Canyon een onderdeel van is, werd gevormd doordat miljoenen jaren geleden op deze plek een deel van de aardkorst omhoog werd geduwd. De Colorado rivier baant zich al zes miljoen jaar een weg door de rotslagen van de het plateau waarbij het gesteente steeds verder wordt weggeslepen en er door de verschillende rotslagen en gesteenten een kleurrijk stelsel van diepe, grillig gevormde ravijnen is ontstaan. Ook andere krachten als vorst en wind hebben hier een aandeel in gehad. U kunt de indrukwekkende zonsop- en zonsondergang boven de Grand Canyon bekijken vanaf de verschillende uitkijkpunten aan de South en de North Rim. U ziet dan de diverse kleuren in de ravijnwanden met dank aan de aanwezigheid van mineralen. Daal voor minimaal twee dagen via de wandelpaden van het ravijn af in de Canyon en beleef een avontuur dat u niet snel zult vergeten. Where the world can’t find you…

Rondreizen Verenigde Staten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Bryce, Zion en Grand Canyon National Park