Charleston en de Lowcountry Sea-eilanden

Rijke cultuur, natuur en verlaten stranden

Charleston en de Lowcountry Sea-eilanden

Rijke cultuur, natuur en verlaten stranden

Charleston en de Lowcountry Sea-eilanden

De ideale combinatie van cultuur, natuur en culinair genot

CHARLESTON - BELEEF HET VERLEDEN

Charleston is de oudste en grootste stad van Zuid-Carolina. Het is prachtig gelegen aan de Atlantische Oceaan en kent een bewogen geschiedenis. Zo speelde het een belangrijke rol in de Onafhankelijkheidsoorlog en werden de eerste schoten van de Amerikaanse Burgeroorlog in Fort Sumter gelost. Dwaal langs de geplaveide straten van het historische district bezaaid met prachtige herenhuizen in Victoriaanse bouwstijl. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de sfeervolle restaurants van Queen Street. Wandel langs fonteinen en fraai aangelegde tuinen in het Waterfront Park en bewonder de uitgebreide flora en fauna van Cypress Gardens. Bezoek een van de iconische plantagehuizen die deel uitmaken van de roerige geschiedenis, wellicht herkent u er de filmset van een beroemde serie als North and South of de film Gone With The Wind. In de lente trekt het Spoleto Festival USA - Charlestons festival voor beeldende kunst - duizenden bezoekers naar deze parel in de Verenigde Staten. Meer dan 100 voorstellingen op het gebied van theater, opera, klassieke muziek, jazz en dans vinden hun toneel in deze geboortestad van de Charleston dans.

LOWCOUNTRY SEA-EILANDEN - ERVAAR DE DIVERSITEIT

Langs de kust van Zuid-Carolina bevinden zich de Lowcountry Sea-eilanden, een lange keten van barrières en getijdeneilanden die voortdurend veranderen met de getijden en stromingen, rijk zijn aan geschiedenis en een sensationele schoonheid. Maak kennis met de cultuur van de Gullah, afstammelingen van West-Afrikaanse slaven die na de burgeroorlog verschillende eilandgemeenschappen vormden op onder meer het fascinerende eiland Sint-Helena. Op dit eiland vindt u ook het Penn Center, de eerste school in Amerika voor bevrijde slaven dat later een basis werd van Martin Luther King. De Lowcountry Sea-eilanden beschikken over aantrekkelijke brede zandstranden en prachtige beschermde natuurreservaten die een droom vormen voor elke vogelaar. Sla een hole-in-one bij het golfmekka van Hilton Head of onderneem een boottocht naar een verlaten strand en verwen uzelf met een barbecuelunch van vers geoogste oesters. Where the world can’t find you…

Rondreizen Verenigde Staten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!