The Outback

Onmetelijk groot, wild en tijdloos; een nauwelijks bewoonde woestenij

The Outback

Onmetelijk groot, wild en tijdloos; een nauwelijks bewoonde woestenij

The Outback

Ver van de bewoonde wereld

Onmetelijk groot, wild en tijdloos, de nauwelijks bewoonde woestenij van The Outback bestaat uit prachtige uitgestrekte landschappen, spectaculaire nationale parken en heilige Aboriginal sites. Dankzij de verschillende klimaatzones die het beslaat, loopt de natuur uiteen van tropisch regenwoud tot droge woestijn en alles daar tussenin.

In het westen schitteren bijzondere natuurverschijnselen als het vogelrijke Roze Meer, bijenkorfvormig Bungle Bungles en The Kimberley's roodgekleurde kust, steile rotswanden, tropische graslanden en rivieren die per 4x4 te doorkruisen zijn. In het noorden wedijveren de loodrechte hellingen, eeuwenoude rotstekeningen, klaterende watervallen en wetlands vol wilde dieren van The Top End, Kakadu N.P. en mysterieus ArnhemlandAlice Springs -  de meest afgelegen stad ter wereld – is de laatste halte voor u het spirituele en geografische hart bereikt, de magische woestijngrond van de Anangu waar torenhoge Olgas boven de zinderende rode vlakten uitpieken en de heilige Uluru regeert. Via Coober Pedy - 's werelds ondergrondse opaalmijn-hoofdstad - zakt u verder af naar de zuidelijk gelegen mystieke Flinders Range. De Aboriginal Droomtijd verhalen - geweven rondom de creatie van de 600 miljoen jaar oude bergen en kloven - worden al 40.000 jaar doorgegeven.

Als een cowboy

Voor een échte Outback ervaring boekt u een verblijf bij een van de typisch Australische Cattle Stations, zelfvoorzienende veefokkerijen op landerijen die oppervlakten van hele naties beslaan. Draai mee in het dagelijkse leven van de ranch en help veedrijven per helikopter, motorbike of te paard. Tijdens het drijven van vee voelt u de adrenaline stromen, het stof op uw huid en het zweet op uw rug. Andere dagen zwerft u door de schitterende wildrijke natuur en verliest u zich in de onmetelijkheid van The Outback. Leven als een cowboy, Where the world can’t find you…

Rondreizen Australië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor The Outback