Auckland, Wellington en Queenstown

Onze top 3 steden van Nieuw-Zeeland, van noord naar zuid

Auckland, Wellington en Queenstown

Onze top 3 steden van Nieuw-Zeeland, van noord naar zuid

Auckland, Wellington en Queenstown

De top 3 steden van Nieuw-Zeeland

Auckland
City of sails

Kosmopolitisch Auckland ligt op het Noordereiland, ingeklemd tussen haar twee schitterende natuurlijk gevormde havens. Omsloten door spectaculaire natuurgebieden herbergt de ‘City of Sails’ een smeltkroes van culturen, een levendige kunst- en foodscene en prachtige gouden stranden. In City Central wachten Auckland Art Gallery, moderne boetieks en oesterbars om ontdekt te worden en is Aotea Square het openlucht toneel van concerten en markten. Geef u over aan de ongedwongen lokale levensstijl in Auckland Domain en verdiep u in de stads' geschiedenis in het Auckland War Museum. Bezoek het hippe Ponsonby voor trendy gallerieën, speciaalbieren en cocktails en smul in schilderachtig Devonport van verse vruchten uit zee. Voor uitzicht over al het moois maakt u een bungeejump van de iconische Harbour Bridge, basejumpt u van Sky Tower of beklimt u de slapende kegelvulkaan Mount Eden.

Wellington
Capital of Cool

Van de tegen de heuvels geplakte Victoriaanse huizen tot aan de haakvormige haven; de ‘Capital of Cool’ bruist. Een stevige zilte wind vanuit Cook Strait blaast creatieve energie door de onconventionele hoofdstad die draait op sterke koffie en ambachtelijk gebrouwen bier. Pak eerst de kabelbaan naar uptown Kelburn voor de botanische tuinen en panoramisch zicht over de stad en duik in het van eclectische architectuur vergeven CBD in musea, kunstgalerijen en theatershows. Maak kennis met het culturele erfgoed in Te Papa Tongarewa National Museum en ontspan op de stranden van Oriental Bay. Vóór u zich klaarmaakt voor de avond om u te laven aan de geweldige restaurants, nachtmarkten en foodtrucks. 

Queenstown
Adrenaline Capital

Queenstown is het kloppende hart van het Zuidereiland en heeft - tegen het schitterende decor van de Remarkables - een toverachtige ligging aan de oevers van Lake Wakatipu. ‘Adrenaline Capital’ is het epicentrum van extreme activiteiten en de toegangspoort tot dramatische fjorden, ongenaakbare gletsjers, rollercoaster pistes en uitgestrekte wijngaarden. Gondel uw weg omhoog naar Bob’s Peak voor een spectaculair zicht op het omliggende natuurschoon en fiets, wandel of zorb uw weg omlaag. Jetboat op Shotover River, canyon via ferrata en bungeejump van Kawarau Bridge. Ga bij zonsondergang naar Marine Parade voor een spectaculaire lichtshow van Moeder Natuur, voor u zich onderdompelt in de kosmopolitische eet- en kunstscene downtown. Where the world can’t find you...

Rondreizen Nieuw-Zeeland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Auckland, Wellington en Queenstown