"Wij hadden het gevoel dat we op handen werden gedragen"

Bart, Leen en Blue Hoefnagel

Rondreis Marokko

Familie Hoefnagel maakte een roadtrip door Marokko, deels selfdrive, deels met privé chauffeur. De route leidde van Marrakesh steeds zuidelijker, naar Skoura, Zagora en weer terug via Ouarzazate naar Marrakech.

Bij aankomst in Marrakesh werden we opgewacht door Adil. Samen met een chauffeur bracht hij ons tot in het hartje van Marrakesh waar we verbleven in mooie Palais El Khum. De dag nadien hebben Marrakesh we op eigen houtje verkend. Een magische stad vol contrasten.

Daarna volgde een selfdrive-route naar Skoura. Adil, die trouwens 24u op 24u ter onze beschikking stond voor ons verblijf in Marrakesh, begeleidde ons naar de parking waar onze wagen klaar stond. De wegen naar het zuiden zijn in zeer goede staat dus zelf rijden was geen enkel probleem. Het was een rit door een práchtig landschap.

In Skoura verbleven we in Ksar El Kabbaba. De mensen stonden ons al op te wachten bij aankomst en we werden ook daar verwelkomd met thee en koekjes. Kasbah El Kasar is een supermooie plaats om te verblijven. Wij hebben ervan genoten. Ook het eten was lekker en verzorgd.

Vanuit Skoura hebben wij een begeleide trip gemaakt naar de Rozenvallei, door de Dadesvallei naar de Todgha kloof. We werden aan het hotel opgewacht door onze gids en chauffeur. Samen met hen hebben wij een prachtige en leerrijke dag doorgebracht. Op die dag werden we opgebeld door Fatima, die dezelfde taak op zich nam als Adil in Marrakesh. Zij checkte of we het naar onze zin hadden en stond ook dag en nacht ter beschikking. Wat een service!

De dag daarna zijn wij met onze wagen verder gereden naar Zagora waar we werden opgepikt door een chauffeur die ons de Azalai Dessert Lodge bracht. Na een onvergetelijke rit van twee uur door de woestijn, kwamen we aan bij onze verblijfplaats. Eenvoudig gezegd: GEWELDIG! We waren er op dat moment als enige gasten en werden er in de watten gelegd door het personeel. Een ervaring om nooit te vergeten.

Op de terugrit vanuit de woestijn naar Zagora, hebben we nog een bezoek gebracht aan een eeuwenoude Kasbah.
Daarna zijn we zelf verder gereden naar het mooie Aït Ben Haddou waar we verbleven in de Kasbah Titrit. Hoewel we eerst een beetje de indruk hadden dat het hotel er wat verlaten bij lag, werden we ook daar weer super goed ontvangen en kregen we een prachtige kamer. Spijtig dat de jacuzzi op het dak op dat moment stuk was.

Na Aït Ben Haddou zijn we teruggereden naar Marrakesh stad, terug naar Palais Khum om onze reis af te sluiten.
De dag van vertrek heeft Adil ons begeleid, naar en ook ín de luchthaven.

De reis was onvergetelijk en de service was top! Wij hadden het gevoel dat we op handen werden gedragen. Met dank aan het team van Untamed Travelling, Adil, Fatima, onze gids en onze chauffeurs.

Bart, Leen en Blue Hoefnagel