"Een perfecte reis die ons nog lang zal bijblijven"

Chris & Ann de Gols-Marrannes

Selfdrive Namibië

De heer en mevrouw De Gols maakten een selfdrive door Namibië. In 22 dagen reden zij door de Kalahari woestijn, de Namibwoestijn, Swakopmund, Damaraland en Etosha National Park. Zij sloten hun reis af in omgeving Otjiwarango.

Geachte mevrouw Janssen,

Wij hebben enorm genoten van een zeer mooie, verrassende en deugddoende reis naar Namibië. Het was voor ons de eerste keer dat we een Afrikaans land als reisbestemming hadden en het is ons fantastisch meegevallen: een zeer vriendelijke volk, altijd klaar om te helpen en steeds met een lach en een kwinkslag. Een zeer mooi, open landschap waar in sommige streken en ook in lodges er alles aan gedaan wordt om de natuurlijke omgeving te behouden en deze zelfs terug te brengen naar zijn oorspronkelijk staat. Alles in perfecte harmonie en met respect voor het plaatselijke wildlife. En in elke plaats waar we verbleven een heel lekkere en verrassende keuken!

Onze feedback:
Bij aankomst in Windhoek duidelijke briefing door Daleen Steyn van Wilderness Safaris betreffende reisroute en verschillende lodges alsook tankmogelijkheden en activiteiten ter plaatse. Zeer vlotte en correcte afhandeling van de huurwagen zowel bij vertrek als bij terugkeer door AVIS.

De reisroute vanuit Windhoek via Kalahari en Sossusvlei terug naar het noorden over Swakopmund, via Damaraland naar Etosha met als laatste stop Okunjima was een zeer goede keuze. Want naarmate we vorderden werd het alsmaar beter en vooral warmer.

In de Bagatelle Kalahari Game Ranch hadden we gehoopt op een Dune Chalet zoals we initieel geboekt hadden maar daar kregen we toch de standard room die niet helemaal mee viel. Aftandse douche, weinig verlichting en daarbij was het op dat moment ook slechts 2 - 3 graden buiten en dus ook vrij koud in de kamer. Gelukkig zeer goede en wollige dekbedden en een uitstekende keuken.

Kulala Desert Lodge was een verademing vergeleken bij Bagatelle. Zeer mooi gelegen, prachtige slaapvertrekken en een zeer warme ontvangst. Het is genieten om te zien hoe het personeel er altijd welgezind bij loopt en er alles aan doet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met zelfs een optreden van kok, keukenpersoneel, bediening en gidsen met lokaal gezang.

Central Guesthouse Swakopmund. Komende van het vrij warme Sossusvlei hadden we een vochtig en wat mistig Swakopmund niet verwacht. Dit was onze eerste ervaring met een B&B formule. Indien we dit zouden hernemen,  wetende wat er ons in Damaraland, Etosha en Okunjima te wachten stond,  dan zouden we ons verblijf in Swakopmund beperken tot twee i.p.v. drie nachten en zouden we de voorkeur geven aan een hotel.

Doro Nawas - Damaraland. Gewoonweg fantastisch! Het hoofdgebouw geeft aan de buitenkant totaal niet weer wat je binnen mag verwachten. Een zeer mooie realisatie met daarbij fantastisch personeel, steeds welgezind, altijd beschikbaar en o zo rustgevend. Daar hadden we met plezier een nachtje langer gebleven al was het maar om even uit te blazen en een extra rustdag in te lassen.

Taleni Etosha Village - dit had je aan ons mogen laten voorbijgaan. Komende van Doro Nawas is dit een totaal anders uiterste wat we niet hadden verwacht. Een vrij koele ontvangst, een standaard uitleg betreffende koffie,  thee en eetmogelijkheden en dan de sleutel van de kamer in je hand  om deze vervolgens zelf te mogen opzoeken. Toen we aankwamen wisten we niet wat we zagen. Dit is het ideale oord voor mensen die het echte bushgevoel willen ervaren door in een tent te slapen, tussen de takken te douchen en te eten in een open ruimte bij temperaturen van 8°, maar niet voor ons. Gelukkig maakten een zeer lekkere keuken, een supervriendelijke kok en bijhorend keukenpersoneel heel wat goed en relativeerden we de situatie snel.

Onguma Tented Camp was opnieuw een hele verademing. Prachtig gelegen in een mooi reservaat met zicht op de waterhole en met prachtig ingerichte "tented rooms". Zeer vriendelijk en gastvrij onthaal en een perfecte bediening met opnieuw een zeer lekkere keuken. Ook een plaats waar we bij voorkeur een nacht langer hadden gebleven.

Tot slot Okonjima. Een plaats die iedereen die Namibië aandoet zeker moet bezoeken. Een vrij indrukwekkende entree van het reservaat waar je eindeloos kan doorrijden en waar je aanvoelt dat men er alles aan doet om hier in harmonie en met respect voor het wildlife te leven. We hebben daar ook even kunnen kennis maken met Okonjima Bush Camp. De kleinschaligheid van deze accommodatie sprak ons toch nog meer aan dan Okonjima Main Camp, alhoewel de fraaie inrichting van de barn en de zeer mooie kamers  ons ten zeerste zijn bevallen. Maar in het Busch Camp hadden we meer het gevoel dat het er toch nog iets gezellliger was, waarschijnlijk door de kleinschaligheid en de warmere inkleding. Hier hebben we het geluk gehad om een View Room te krijgen zoals we deze initieel hadden geboekt en niet een standaard room welke als alternatief werd aangeboden. Ook weer een perfect en zeer vriendelijk onthaal en steeds die goedlachsheid die ons nog lang zal bijblijven.

In alle lodges kon je perfect aansluiten bij de de voorziene activiteiten en werden deze zonder veel aandringen aangeboden. Je kreeg rustig de tijd om het even te bekijken en te overwegen om dan tegen de avond te laten weten wat je de volgende dag wenste te doen. De gids maakte zelfs tijdens het avondmaal even de tijd om je in te lichten over de gemaakte activiteitskeuze en stelde je op de hoogte wat je het best aantrok en meenam. Een perfecte service en dit in elke lodge waar we verbleven.

Onze ervaring gaf ons het gevoel dat jullie eerder de juiste reisroute hadden vooropgesteld die in crescendo opbouwt en waar je met de mooiste plekjes en het echte wildlife de reis beeindigt. Een perfecte keuze waar we heel gelukkig om waren en die we aan toekomstige Namibië reizigers zeker zouden aanbevelen.

Met vriendelijke groeten,

Chris & Ann de Gols-Marrannes