"Hoogtepunt was ongetwijfeld Hoanib Skeleton Coast Camp: uniek en bijna onwerkelijk qua locatie, super-comfortabel, en spectaculair qua activiteiten."

Familie Cools

Selfdrive Namibië

In juli 2016 maakte de familie Cools (twee volwassen en vier kinderen tussen de 13 en 20 jaar) een reis van totaal 18 dagen door Namibië. Starttend in Windhoek deden zij per selfdrive Sossusvlei, Swakopmund en Damaraland aan. Daar vandaan vlogen zij voor een driedaags verblijf naar Hoanib Skeleton Coast - en terug - om verder te rijden naar Etosha N.P. 

Beste Joyce, Jozef en collega’s van Untamed Travelling,

Mede dankzij jullie hebben wij een enig mooie reis door Namibië kunnen maken. We hebben met ons ganse gezin op een heel comfortabele en totaal zorgeloze manier kunnen genieten van dit prachtige land en gastvrije volk.

De reis was ideaal uitgebalanceerd en perfect gepland, en jullie service is uitstekend. Ook een dikke pluim voor de lokale agent voor de persoonlijk introductie die we kregen aan het begin van onze reis, voor de fantastische bijstand die ze bieden (we waren een reistas vergeten in Sossusvlei en hadden dit pas opgemerkt toen we in Swakopmund aangekomen waren; binnen de 24u stond onze reistas op onze kamer in Luxury Suites!), en voor de bijzonder aangename gidsen die ons begeleid hebben.

Hier volgt een beetje feedback over onze reis:

Aankomst Windhoek: heel vriendelijke ontvangst in Olive Grove Guesthouse bij onze aankomst (om 7u ’s ochtends!), prachtige kamers (die al klaar waren gemaakt tegen 9u!), en heel lekker eten. We hebben in Windhoek zelf Katutura bezocht per fiets samen met een lokale gids: dit is absoluut een aanrader! Veel leuker dan door het commerciële centrum van de stad te lopen.

Kulala Desert Lodge: heel mooie ligging, vriendelijk personeel, aangename gids.

Swakopmund: prachtige kamers in Luxury Suites. Hebben dolfijnen cruise gedaan en een 4x4-tocht naar Sandwich Harbour: spectaculair!

Damaraland Camp was een bijzondere ervaring: prachtige lodge, persoonlijke benadering door het personeel, heel aangename gids, leuke activiteiten (het bezoek aan het lokale dorp bijvoorbeeld, of het ontbijt in de natuur op een heuveltop).

Hoogtepunt was ongetwijfeld Hoanib Skeleton Coast Camp: uniek en bijna onwerkelijk qua locatie, super-comfortabel, en spectaculair qua activiteiten. Fantastische gids die af en toe wat “Out of the Box”, leuke en onverwachte dingen deed met ons (bijvoorbeeld een korte “jogging” door de woestijn bij het vallen van de avond, super!).

Verblijf in Anderson’s Camp gaf ons enerzijds de mogelijkheid om met ons gezin zelf op safari te gaan in Etosha, en anderzijds te genieten van een onvergetelijke sundowner tussen de neushoorns van het Ongava reserve.

Ideale afsluiter in Na’ankuse lodge: heel comfortabel, slechts korte activiteit gedaan (bezoek wilde honden, karakal), en vooral nog wat uitrusten aan zwembad, lekker eten.

Enkele opmerkingen:

  • Een 4x4-voertuig zou geen overbodige luxe geweest zijn (en is ook een stuk veiliger op de onverharde wegen), maar ik besef dat dit met zes personen + bagage moeilijk te realiseren viel
  • We hadden via roaming slechts heel sporadisch gsm-ontvangst, hetgeen soms wel ongemakkelijk aanvoelt als je onderweg iets zou tegenkomen. Ik had bij Avis geïnformeerd naar een satelliettelefoon, maar dit leek geen makkelijk uit te voeren optie. We hadden de indruk dat de Namibiërs zelf een beter bereik hadden, mogelijks ligt dit aan een Namibische sim-kaart? Wij hebben het niet zo goed kunnen uitzoeken, maar dat zou wel nuttige informatie kunnen zijn. Het zou kunnen dat je door een sim-kaart in Namibië te kopen, je betere bereikbaarheid (voor noodgevallen) hebt onderweg op je reis.

We willen jullie in elk geval heel hartelijk bedanken om deze reis voor ons mogelijk gemaakt te hebben. Het feit dat je zonder zorgen kan genieten maakt het helemaal geslaagd. En het kaartje bij thuiskomst is bijzonder attent!

Met vriendelijke groeten,

Filip, Ineke en kinderen