Zuid-Afrika & Mozambique

"Onze ranger was een zeer markant type; onze kinderen hebben zich geweldig om hem geamuseerd (en wij ook). De ranger was zeer deskundig en enthousiast."

- Familie Melle -

Allereerst de overall indruk: alles was voortreffelijk geregeld. Alle contactpersonen waren aanwezig op de tijd en plaats waarop wij hen verwachtten.

Onze ervaringen per adres:

  • Kings Walden (Tzaneen): maakt de belofte helemaal waar. Een heerlijk adres met buitengewoon vriendelijk personeel, prachtige kamers, en verrukkelijk eten.
  • Mohlabetsi Safari Lodge (nabij Hoedspruit): een prachtige accommodatie, waar alles prima geregeld is. Het eten is lekker en het is erg fijn dat het tapwater drinkbaar is. Er leek in Balule ten tijde van onze aanwezigheid niet zoveel wild aanwezig te zijn als we later in de buurt van Rhino Post te zien kregen.
  • Rhino Plains Camp. Een prachtige accommodatie in een zeer wildrijk gebied. Onze ranger was een zeer markant type; onze kinderen hebben zich geweldig om hem geamuseerd (en wij ook). De ranger was zeer deskundig en enthousiast, en hij slaagde er meermalen in om diergeluiden zo natuurgetrouw na te bootsen dat de dieren op hem reageerden. Zo liet hij drie weglopende neushorens omkijken en een paar passen onze kant op doen. Onze mede-gasten (met zeer ruime safari-ervaring) hadden dit nabootsen nog niet eerder op een dergelijk niveau meegemaakt. Kortom, wij vonden dit een geweldig adres.
  • Nuarro Eco Lodge (Mozambique). Een erg prettig adres. Wel behoorlijk ver vanaf de luchthaven (vier uur per auto, waarvan twee uur onverhard; de autorit vonden wij overigens zeer de moeite waard omdat in dat deel van Moz het dagelijks leven zich volledig langs de weg afspeelt, zodat wij daar heel veel van te zien kregen). Naast ons waren er slechts twee andere gasten. Men had daarom besloten onze kinderen in een eigen huisje onder te brengen, in plaats van bij ons op 'zolder'. Daar waren wij buitengewoon blij mee; die zolder is werkbaar, maar leek niet erg handig.

Er was heel veel Mozambiquaans personeel. Buitengewoon vriendelijke mensen, maar helaas spraken de meesten nauwelijks Engels. Dat stond een prettige omgang niet in de weg. De accommodatie is schoon en gerieflijk, en het eten is lekker. Het kraanwater is drinkbaar. Normaal gesproken ziet men de eerste week van augustus al veelvuldig walvissen. Wij zagen ze twee maal. Mijn man was jarig op de dag dat wij in Nuarro arriveerden, en onze oudste zoon 2 dagen later. Aan beide verjaardagen werd aandacht besteed; voor de verjaardag van onze zoon had men zelfs een dhow-picknick georganiseerd. Erg leuk, vooral toen tijdens die picknick ineens twee walvissen in beeld kwamen 🙂

Tot zover onze ervaringen. Wij hebben een heel fijne vakantie gehad.

Familiereis Zuid-Afrika & Mozambique

De familie Melle reisde met het gezin naar Zuid-Afrika en Mozambique, een combinatiereis waarbij safari's en strand elkaar afwisselend. 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top