"In een woord samengevat: fantástisch!"

Familie Mylemans

Dé wildparken van Tanzania

Gezin Mylemans maakte een 11 dagen durende rondreis door Tanzania. Zij maakten safari's in Tarangire N.P., Lake Manyara N.P., Serengeti N.P., de Ngorongoro Conservation Area en krater.

Jozef en collegas,

De reis was in één woord samengevat echt fantástisch. Alles was af tot in de puntjes (tot en met uw kaartje toen we thuiskwamen). Toch een verschil met de klassieke reisbureau's waarmee we gewend zijn te gaan. Ik vermoed dan ook dat jullie slechts heel zelden iets negatiefs te horen krijgen.

De organisatie ter plaatse was perfect. Het eerste wat we zagen toen we de luchthaven binnengingen was een man met een kaart met onze naam erop, een hele opluchting. Hij heeft samen met ons de papieren voor visa helpen invullen. Het vervoer naar onze eerste lodge stond klaar. Het was duidelijk dat we in elke lodge waar we aankwamen werden verwacht, met welkomdrankjes en drie bedden op de kamer. (Op onze vorige klassieke reizen stonden er heel dikwijls maar twee bedden terwijl we voor drie geboekt hadden, dat moest meestal nog snel in orde worden gebracht...)

De gids/chauffeur was heel professioneel en hield rekening met onze wensen. Hij heeft er echt alles voor gedaan om ons zo veel mogelijk dieren en de mooiste plaatsjes te laten zien. (Hij werkt hier dan ook al 18 jaar.)

De safari zelf was perfect. We hebben heel veel dieren gezien, waaronder de Big 5. We hebben dus ook de zeer zeldzame zwarte neushoorn gezien, massa's leeuwen, olifanten maar ook vijf luipaarden en zes jachtluipaarden, enkele zelfs van heel dichtbij. Als kers op de taart hebben we de laatste dag, net voor het verlaten van NgoroNgorokrater, een leeuw een zebra zien neerhalen. Vervolgens werd deze leeuw aangevallen door een buffel die de zebra wilde beschermen. Het duurde niet lang of er liepen heel wat hyena's rond in de omgeving. De gieren die zich nog niet echt veel hadden laten zien tijdens onze reis, zaten in de omliggende bomen te wachten. National Geographic in het echt dus! We hebben een half uur van dit schouwspel kunnen genieten, spijtig genoeg was het toen tijd om de krater te verlaten...

Uw organisatie was mij aanbevolen door mijn collega Bart. Ikzelf zal op mijn beurt ook zeker niet nalaten om positieve reclame te maken voor uw organisatie op het werk, bij familie of vrienden.

Het belangrijkste aan deze trip was de zeer persoonlijke aanpak. Dus niet in een grote groep. Persoonlijk verkies ik het om samen met mijn vrouw en 17-jarige zoon van een dergelijke reis te genieten, zelfs als dit een beetje duurder is.

De reis is ons zo meegevallen dat ik mijn zoon beloofd heb om volgend jaar opnieuw te gaan voor een dergelijke reis op voorwaarde dat hij slaagt voor zijn eerste jaar universiteit. Ik heb echter nog geen enkel idee wat we nog zouden kunnen doen...

Nogmaals dank voor deze unieke ervaring en de perfecte organisatie hiervan.

Willem