"Wij blijken nu eenmaal ‘die hard fans' van safari te zijn."

Familie Van Cauwenberge

We turn out to be 'die hard fans' or safari.

Combinatiereis Zimbabwe & Mozambique

De reis van de familie Van Cauwenberge startte met safari's in het Malilangwe Wildlife Reserve. Als afsluiting hebben ze gekozen voor een prachtig strandverblijf op Benguerra Island. Een perfectie combinatie van safari en strand.

Dag Jozef,
Dag Griet,

We zijn inmiddels enkele dagen terug van alweer een onvergetelijke vakantie in Afrika. De reis was alweer vlekkeloos georganiseerd waarvoor onze oprechte dank.
De overall-indruk was fantastisch, met een duidelijke voorkeur voor het Zimbabwe-gedeelte. Wij blijken nu eenmaal ‘die hard fans' van safari te zijn.

SINGITA PAMUSHANA

De villa is gewoon ADEMBENEMEND! Géén jetset toestanden, een fantastische keuken (best ever had), vriendelijk personeel en respectvol zonder onderdanig te zijn. Jephat en Difficult zijn de beste gidsen die we ooit gehad hebben. Zij beschikken echt over een grondige kennis van fauna en flora in de ruimste zin. Onze kinderen zijn behoorlijk nieuwsgierig en geen enkele vraag bleef onbeantwoord. Vooral Jephat’s kennis van en liefde voor olifanten (én arenden) is gewoon fenomenaal! Misschien zou het wel fijn zijn om kort na aankomst even alle mogelijke activiteiten te overlopen en toe te lichten. Er ligt wel een mooie duidelijke brochure ter inzage op de kamer, maar ik heb die eigenlijk pas achteraf gezien. Zeker van de werking van de trust had ik, achteraf beschouwd, best graag iets meer gezien. Het is wel eventjes ter sprake gekomen, maar misschien mag het nét iets meer in de verf gezet worden. Nu ja, misschien hadden we ook gewoon tijd tekort om alles te doen en heb ik me laten verleiden door de gamedrives. In elk geval is de werking van zo een trust toch wel een realistische aanvulling van hedendaagse Afrikaanse problematiek op een ‘ver-van-de-bewoonde-wereld-safari-ervaring’.

&BEYOND BENGUERRA ISLAND

Een prachtige idyllische locatie op een ‘Bounty’-eiland met prima keuken, géén ‘club-animatie-toestanden’ en leuke activiteiten, alhoewel er heel wat meer potentieel is voor wateractiviteiten als zeilen, surfen of deskundige gamedrives. Uiteindelijk is dit een natuurreservaat dat heel wat te bieden heeft op het gebied van fauna en flora bijvoorbeeld whale & dolphin watching, doejong en birding.

Misschien zou het wel fijn zijn om de mogelijkheid te krijgen een iets ‘realistischer’ en authentieker beeld van Mozambique te krijgen door een excursie/ rondrit op het vasteland aan te bieden met bijvoorbeeld een bezoek aan een lokale markt, school, ziekenhuis,…kwestie van even los te komen van de surrealistische eilandervaring.

Met vriendelijke groeten,

Familie Van Cauwenberge