Rondreis Mozambique

"Onze eerste ervaring met Afrika leverde een overweldigende hoeveelheid indrukken op. Van Beira naar Gorongosa park in een eenmotorig Cessna vliegtuigje was geweldig."

- Familie Versluijs -

Weer in Nederland aangekomen kijken we terug op een geweldige reis naar en verblijf in Mozambique. Onze eerste ervaring met Afrika leverde een overweldigende hoeveelheid indrukken op. Graag geven we een aantal van die ervaringen aan jullie door.

Van Beira naar Gorongosa park in een eenmotorig Cessna vliegtuigje in de namiddag was geweldig.
Hartelijke ontvangst door gidsen en personeel. De safari’s waren zeer goed verzorgd  met veel uitleg waarbij de grote betrokkenheid van de gidsen opviel. Tenten, eten en drankjes allemaal dik in orde. De sfeer tijdens en vooral na de safari’s was  ontspannen en plezierig. Gidsen en personeel deden echt hun best het iedereen naar de zin te maken en zijn daar uitstekend in geslaagd. Kortom, dit was geweldig!

Van Gorongosa park naar Ilha de Mozambique. Verblijf op Ilha in een fraai gerestaureerd herenhuis. Het eiland is nu wereld erfgoed en krijgt van Unesco de nodige middelen voor herstel maar er moet nog heel wat gebeuren.
Bezoek met een gids aan o.a het ziekenhuis liet zien dat het verval dramatisch is en dat de medische situatie erbarmelijk is. Op zich is het allemaal wel sfeervol er is nog weinig gerestaureerd. Wel lekker gegeten in diverse eetgelegenheden. Na 2 dagen heb je het echt wel gezien dus op naar Nuarro lodge.

Weerzien met onze zoon Joris die daar in het kader van zijn studie geneeskunde bij Anan-clinics 2 maanden heeft gewerkt maakte het bezoek extra bijzonder. Ligging van de lodge in de baai en omgeving zijn fantastisch. Het rif vooral goed te zien met snorkelen en duiken is schitterend. De chalets zijn luxe en hebben soms een heel fraai uitzicht. Trip met dow gemaakt ( wel wat kort) en een wandeling naar het dorpje gemaakt o.l.v een heel goede gids.
Het eten viel echter tegen; de kwaliteit was matig en veel Europees. Er is zoveel aan verse schaal en schelpdieren te krijgen, jammer dat daar geen gebruik van wordt gemaakt. Ik heb dit ook met David en Monica ( managers ) besproken. Als dit gaat veranderen is Nuarro lodge echt de moeite waard.

Ik realiseer mij dat dit verhaal verre van volledig is maar ik heb geprobeerd de voor ons belangrijkste punten weer te geven.

Verslag Mozambique

De familie Versluijs combineerde een bezoek aan hun zoon, die twee maanden in Mozambique werkte, met een rondreis. Safari's in Gorongosa, cultuur op Ilha do Mozambique en bijzondere ontmoetingen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top