"India, een prachtig, spannend en afwisselend land"

Judith en Gerard Visser

Natuurreis Indiase wildparken

De heer en mevrouw Visser bezochten in 2019 tijdens hun tweede reis door India de wildparken Bera, Khichan, Dudhwa, Satpura en Pench.

Voor onze tweede reis naar India kozen we ervoor om voornamelijk de natuur te bekijken en gingen we in februari/maart naar Bera, Khichan, Dudhwa, Satpura en Pench.

Het resultaat was een aaneenschakeling van prachtige hotels en lodges, veel dieren en landschappen en ook nog voldoende indrukken van de steden en dorpen en hun bevolking.

Als ik zou moeten zeggen wat de meeste indruk heeft gemaakt zou ik geen keus kunnen maken. De organisatie was prima, alle verplaatsingen per vliegtuig, auto en trein verliepen goed.

De comfortabele hotels waarbij vooral de Jaagir Lodge uitblonk in service en aandacht, de Bera Safari Lodge waarvan de eigenaar zeer begaan is met het prachtige gebied waar de luipaarden leven, de Denwa Backwater Escape en Pench Tree Lodge die natuurbescherming en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, of de hotels in de steden waar ook het eten prima is, het was overal heerlijk om te verblijven. De uitstekende natuurgidsen die in de lodges aanwezig waren en die tijdens de safari's veel kennis bleken te hebben van alle dieren (en vooral ook vogels) waren altijd bereid om aan onze eventuele wensen tegemoet te komen en deden hun uiterste best om ons een onvergetelijke reis te bezorgen.

Maar het ging natuurlijk om de dieren: de duizenden kraanvogels, de luipaarden en tijgers, lippenbeer, jakhals en wilde hond, moeraskat, mangoest en verschillende soorten herten en antilopen, we hebben ze allemaal gezien.
Omdat we ook erg geïnteresseerd zijn in vogels en reptielen kunnen we tevreden zijn: we hebben 150 soorten vogels gezien! Het was nog niet warm genoeg voor slangen en hagedissen, maar ook  gavialen en krokodillen stonden op onze lijst en die hebben we gezien.

Wederom hebben we India ervaren als een prachtig, spannend en afwisselend land, dat we graag nog eens willen bezoeken.

Judith en Gerard Visser

 

[NB. Het volledige reisprogramma van de familie Visser vindt u hier]