Onze rondreis Senegal

"We hebben een in alle opzichten mooie reis gehad en Senegal van diverse kanten leren kennen."

- Klaas & Fredd -

De bootreis, met de Bou el Mogdad, was meer dan ik me ervan had voorgesteld: n.l meer uitstapjes en veel informatie over de geschiedenis van de dorpjes en hun bewoners. De taxirit van Dakar naar St. Louis was meteen Afrika, terwijl we het vanuit een comfortabele positie konden aanschouwen. Daarna een rondrit met koetsjes door St. Louis. De gids, Ansou, van de boot, is een wandelende encyclopedie, hij was van alles op de hoogte en vertelde de mooie en minder mooie kanten, zoals de totstandkoming van de dam en de huidige consequentie daarvan. Prettige bijkomstigheid  voor ons, met bijna uitsluitend Fransen aan boord, Ansou sprak ook Engels. (daarbij een goed imitator van Fidel Castro met Cubaanse tongval). Doordat de situatie in Mauretanie al wat gespannen was, hebben we geen dorpjes daar aangedaan, maar alleen aan Senegalese kant. Bij Dagana en Podor hadden we het gevoel in een droom te zijn beland, als we naar de huizen keken met het steeds wisselende licht van de zon.

We hebben diverse schooltjes bezocht en gehoord over de lesmethodes. Het personeel was lief en erg  klantgericht. We hebben ons wasgoed afgegeven en bij teruggave was het als nieuw, zo glad gestreken was het.
De reis met de taxi naar Le petite cote/Yene, was ook prettig. We hebben ons in de week op de Bou goed kunnen voorbereiden voor de 2 weken daarna, waarin we midden in een dorpje samen met Afrikanen hebben gewoond en Djembe hebben gespeeld. Ook toen hebben we veel dorpjes bezocht, waaronder 2 albinodorpen en div.
dans en drum scholen voor kids.

Reisverslag van Klaas en Fredd

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top