"Wanneer je rondrijdt, verandert het landschap iedere 15 minuten"

Machiel en Lisette Kars

Selfdrive Namibië

Machiel en Lisette Kars vlogen naar Namibië en startten hun selfdrive in Windhoek. In 11 dagen reden zij door de Kalahari woestijn, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha en Otjiwarango.

Bagatelle Kalahari Game Lodge en Doro Nawas zijn enkele van de accommodaties waar zij gedurende hun reis verbleven.

Normaal gesproken regelen we veel zelf wanneer we op reis gaan. Voor de verandering vonden wij het eigenlijk wel heel fijn dat Untamed Travelling dit op zich had genomen. We hoefden alleen maar aan te geven wat we belangrijk vonden qua lodges en afstanden en de reis werd gepland.

Bij aankomst in Namibië werd er op ons gewacht door de lokale agent waarmee Untamed Travelling samenwerkt. We werden begeleid naar het kantoor van de autohuur en vervolgens naar een fantastisch grote auto gebracht.

De eerste dag verbleven we in Villa Violet in Windhoek, wat heel prettig was na een lange reis. Een heel relaxed begin van de vakantie. Hier kregen we bezoek van de lokale agent die ons alles uitlegde over de reis. We kregen een kaart waarin werd aangegeven hoe we het beste van lodge naar lodge konden rijden en welke de snelle of de scenic route was. Uiteraard hebben we steeds de scenic route gereden. Ze vertelde ons alle 'must do's' en op deze manier waren we goed voorbereid.

De volgende ochtend zijn we aan de reis begonnen en het was geweldig! Wanneer je door Namibië rijdt, verandert het landschap elke 15 minuten. Je kunt er 5 uur lang rijden zonder ook maar één auto tegen te komen, fantastisch! We zijn van lodge naar lodge gereden en hebben bij de meeste één of twee gamedrives of andere activiteiten gedaan. Eigenlijk had elke lodge zijn eigen charme en zijn we over alle zeer tevreden. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, alles is schoon, het eten is geweldig en de inrichting heeft een mooie Afrikaanse stijl.

Vanwege de vriendelijkheid van de mensen, de prachtige landschappen en dieren én de organisatie van Untamed Travelling hebben we een fantastische reis gehad!