"Een geweldig avontuur met prachtige herinneringen!"

Maud en Stephan

A great adventure with wonderful memories!

Rondreis Botswana, Zambia en Malawi

Maud en Stephan maakten een 14-daagse reis naar Botswana, Zambia en Malawi. Zij maakten diverse safari’s in Chobe N.P. (Botswana) en South Luwanga (Zambia), en reisden naar de Victoria Falls en Lake Malawi.

Beste 'Untamed',
 
We zijn net terug van een fantastisch mooie reis door Botswana, Zambia en Malawi! Wat hebben wij genoten! Gelijk bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls viel al op hoe goed alles geregeld was. Gedurende de reis hebben wij ons geen enkel moment zorgen hoeven maken. Overal - op elk vliegveld en bij elke accommodatie - stond er iemand klaar om ons te helpen of van A naar B te brengen. We konden er blindelings op vertrouwen dat alles goed geregeld was. Dat was heerlijk! 
 

Grenzeloze vriendelijkheid en gastvrijheid

Ook de accommodaties waar wij verbleven, waren geweldig. We vonden de lodges allemaal even mooi. We hebben enorm genoten van de grenzeloze vriendelijkheid en het enthousiasme van de mensen, van de gastvrijheid, van de spectaculaire gamedrives en de professionaliteit van de gidsen en, ook niet onbelangrijk, van het heerlijke eten. Jullie concept heeft ons dan ook echt aangesproken: kleinschalig en persoonlijk, aandacht voor detail, niks moet en alles mag. Elke plek voelde als thuiskomen. Een gouden greep!
 

Idyllische plekjes

Eén van de redenen om onze reis via Untamed te boeken, was dat wij op mooie, idyllische plekjes wilden verblijven en de grote massa wilden vermijden en dat wij ons niet hoefden bezig te houden met organisatorische rompslomp. Untamed heeft in zoverre al onze verwachtingen overtroffen en wij hebben 100% kunnen genieten van Afrika!
 
Een andere reden om Untamed in te schakelen, was dat wij zelf niet eerder zo’n reis naar Afrika hadden gemaakt. De kennis en ervaring over wanneer we welke plekken juist wel of niet zouden moeten bezoeken, over de sfeer en de faciliteiten van accommodaties, en over zaken waarmee we voorafgaand of tijdens deze reis rekening zouden moeten houden, ontbrak bij ons. Bij Untamed niet. 

Lake Malawi als rustmoment

Malawi stond aanvankelijk niet op ons wensenlijstje. Maar omdat wij Untamed hadden laten weten ook wat rustmomenten in onze reis te willen inbouwen, werd ons geadviseerd aan het eind drie dagen bij Lake Malawi te vertoeven. Een geweldig goed advies, waar wij gelijk enthousiast over waren!
De accommodatie, Pumulani, is écht prachtig! Zeker vanaf het restaurantgedeelte heb je een fantastisch uitzicht over het meer. Je moet wel veel trappen lopen naar het restaurant, maar voor ons was dat geen probleem.

Het moge duidelijk zijn dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Een geweldig avontuur met prachtige herinneringen! Wij hopen dat het delen van onze ervaringen eraan bijdraagt dat Untamed zich nóg meer zal onderscheiden van andere organisaties dan zij nu al doet.

Hartelijke groeten,
Stephan en Maud