"In één woord: Top!"

Ralph Wesseling

Belize, een natuurlijk paradijs

Ralph Wesseling reisde in de maand augustus tien dagen lang langs vele bezienswaardigheden van Belize en Tikal (Guatemala). Een intensief programma waar jungletochten langs natuur en cultuur, een kanotocht en een snorkeltour deel van uitmaakten.

Dank voor het samenstellen van mijn reis door Belize en Guatemala! Zonder dat jullie mij kennen - we hebben alleen telefonisch contact gehad - hebben jullie precies een reis samengesteld die mij op het lijf geschreven was. Nergens problemen, geen narigheid, gewoon alles super. De slaapplekken, de excursies; alles klopte.

Met name zou ik Pooks Hill willen omschrijven als een prachtige plek. Echt midden in de jungle. Veel wildlife, geweldig. Om die reden viel de ecolodge in Ni’tun weer een beetje tegen: geen wildlife. Waarschijnlijk doordat er op dat moment een hotel naast gebouwd werd. Van beide locaties waren de managers erg vriendelijk en leuk. En dan Ramon’s village: ook heel erg goed. Kon daar lekker uitrusten van het drukke schema wat ik had.

Maar wat een wereld van verschil met het vaste land van Belize! Ben erg blij dat jullie de moeite hebben genomen om zo’n mooie reis in zo’n korte periode te plannen voor mij.

Ik wilde maar max 10 dagen weg van huis. Dus dat maakt het lastiger voor jullie. Maar Untamed heeft top werk geleverd. Veel van mijn vrienden en zelfs mijn vrouw noemden dit geen vakantie voor mij: te zwaar en geen rustmomenten. Maar voor mij is het juist ideaal. Zo veel mogelijk zien in korte tijd.

Tikal was trouwens voor mij het hoogtepunt, wat indrukwekkend! Als je er nog niet geweest bent, écht een aanrader. Zoveel anders dan de andere Mayasteden waar ik geweest ben. Dit was het laagseizoen in Belize, maar wat een lekker weer. Maar één bui gehad bij aankomst, de rest alleen maar zon en 30 graden.

In één woord: TOP! En nogmaals dank.

Met vriendelijke groet,

Ralph Wesselingh