Gurunsi

De Gurunsi, een bevolkingsgroep, bestaan uit een aantal verschillende etnische groepen die leven op de grens van Ghana en Burkina Faso. De verschillende groepen hebben vooral overeenkomsten…

Gurunsi

Bijzondere stammen in Burkino

De Gurunsi, een bevolkingsgroep, bestaan uit een aantal verschillende etnische groepen die leven op de grens van Ghana en Burkina Faso. De verschillende groepen hebben vooral overeenkomsten op sociaal, economisch en religieus gebied, een gemeenschappelijke taal ontbreekt.  Ze leven nog zeer  traditioneel, zonder waterleiding of elektriciteit. Kenmerkend voor de Gurunsi zijn de fraai beschilderde lemen huizen. Het zijn de vrouwen die dit doen. Zij maken prachtige figuratieve geometrische motieven, in de kleuren rood, zwart en wit. De motieven zijn niet willekeurig; ze verwijzen vaak naar de religieuze en spirituele achtergrond en bieden bescherming aan de bewoners én hun huis. Tussen de huizen liggen smalle doorgangen. De rechte, symmetrische bouwstijl en functionele architectuur hebben verschillende kunstenaars en architecten geïnspireerd, waaronder de Zwitserse architect Le Corbusier. 

Rondreizen door Burkina Faso

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top