Meren in de Great Rift Valley

In de Rift Valley liggen een aantal bezienswaardige meren, elk met een andere kleur. Lake Langano, Lake Abiyata en Lake Shala zijn de drie populairste van de zeven meren die Ethiopië …

Meren in de Great Rift Valley

Lake Langano, Lake Abiyata en Lake Shala

Dit zijn de drie populairste van de zeven meren die Ethiopië rijk is. Ze liggen allemaal in de Rift Valley of Grote Slenk, de scheur in de aardkorst die van Libanon onder de Middellandse Zee naar Afrika loopt en zich splitst in een oostelijke en westelijke tak. De eerste leidt via Ethiopië, Kenia en Tanzania naar het Meer van Malawi, de tweede via Soedan en Oeganda naar het Tanganyikameer in Tanzania. Het water van het Langanomeer is roze-bruin van kleur door de vulkanische oorsprong. Het meer is omzoomd met acaciabomen en trekt in de weekeinden veel inwoners van Addis die hier genieten van strand, natuur en watersportmogelijkheden al zijn die laatste beperkt. Het blauwe Abyitameer is ondiep waardoor er veel vogels zitten zoals pelikanen en andere viseters. Het Shalameer bevindt zich op de bodem van een 250 meter diepe vulkaankrater en is door het vele sulphur in de bodem zilver van kleur. Abiyata en Shala vormen samen een nationaal park.

Lake Awassa

Lake Awassa staat bekend om de kleurrijke vismarkt, die elke ochtend plaats vindt.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Meren in de Great Rift Valley

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top