Timkat festival

Een rondreis door Ethiopië waarbij u het Timkatfestival bijwoont.

Timkat festival

Het festival in Lalibela en varen over het Tanameer

Het Timkat Festival (elk jaar in januari) is een van de belangrijkste festivals in Ethiopië. In verschillende steden wordt de doop van Christus door Johannes de Doper herdacht. Met deze reis bezoekt u het festival in Lalibela, met als hoogtepunt de priester die het sein geeft tot ‘nat worden’. Lalibela is met haar elf wereldberoemde rotskerken tevens één van de grootste toeristische trekpleisters van Ethiopië. Maar voordat u het festival bijwoont trekt u de prachtige natuur van Ethiopië in. U maakt een boottocht over het Tanameer, het hoogstgelegen meer van Ethiopië met maar liefst 37 eilandjes. U maakt een wandeling door het Simien gebergte waar veel inheemse diersoorten zoals de Gelada-baviaan, de Walia-steenbok en de Ethiopische wolf leven. Vanaf de top van het Simien gebergte hebt u bovendien enkele schitterende uitzichten over omringende laaglanden.

Ethiopische stammen en de Grote Slenk

U maakt kennis met de verschillende stammen die in Ethiopië leven, zoals de Konso en de Hamar, die zich onderscheiden door de fraaie kleikapsels van de mannen en vrouwen met rokjes van geitenvellen. Een andere interessante stam is de Dorze, die bekend staat om zelf gebouwde hutten van wel vijftien meter hoog, die qua vorm doen denken aan reusachtige bijenkorven maar juist geïnspireerd zijn op het hoofd van een olifant. Hierna zoekt u de natuur weer op om even stil te staan bij de Grote Slenk, een scheur in de aardkorst die loopt van Libanon tot Tanzania en Malawi. Door de lage ligging zijn hier vele meren ontstaan en is het een broedplaats voor diverse vogelsoorten zoals flamingo’s en witte pelikanen. Met deze prachtige natuur in uw herinnering keert u terug naar Addis Abeba.

Tips & Tops Timkatfestival:

  • De indrukwekkende zoutmeren Abiyata en Shala, nabij de Grote Slenk, vormen samen een national park dat voor de helft uit water bestaat
  • Van de 37 eilandjes in het Tanameer beschikken er 29 over een klooster of kerk
  • Bij het klooster Asheton Marian, dat 3.150 meter boven Lalibela ligt hebt u een spectaculair uitzicht
  • Het Timkat Festival is één van de hoogtepunten tijdens deze reis, u woont ook de avondceremonie bij
  • Het bad van koning Fasiledes en de Debre Birhan Selassie kerk zijn slechts een paar hoogtepunten in Gondar
  • De daken van de rotskerken van Lalibela liggen op gelijke hoogte met de grond waar u loopt, als u vervolgens de diepte in kijkt ziet u 15 meter lager de ingangen
  • De Hamar zijn zowel landbouwers als veetelers en leven op een bijzonder dieet van honing van wilde bijen
  • Bij Axum kunt u genieten van de vele archeologische schatten, onder andere het bad van de koningin van Sheba, Stele Square en Tsion Mariam
     

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Addis Abeba
2 Vlucht naar Bahir Dar - boottocht Lake Tana – Ura Kidane Mirhet kerk
3 Watervallen Blauwe Nijl
4 Vlucht van Bahir Dar naar Lalibela
5 Lalibela – Asheton Mariam - Timkat Festival
6 Lalibela – Timkat Festival – rotskerken
7 Vlucht naar Gondar
8 Naar Simien Mountains National Park
9-10 Axum
11 Vlucht naar Addis Abeba – vlucht naar Arbaminch – naar Konso
12 Bezoek Konso en Tsemai stam – naar Turmi
13 Dagexcursie naar Murille – bezoek Karo en Nyangatom stam
14 Bezoek Dimeka markt - Turmi
15 Erbore – naar Arbaminch
16 Naar Lake Langano - onderweg bezoek Dorze stam
17 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Stammen in de Omo vallei

In het zuiden van Ethiopië ligt de Omo vallei, waar verschillende kleurrijke stammen wonen. Elke stam heeft eigen uiterlijke kenmerken, zoals de bekende schotellippen van de Mursi.

Simien Mountains

Een prachtige bergketen in het noorden van Ethiopië, waar (berg-)wandelaars dagwandelingen en meerdaagse trektochten kunnen maken.

Gondar en Lalibela

De ruïnes en rotskerken bij Gondar en Lalibela zijn wereldberoemd. Jaarlijks bezoeken honderden mensen het Timkat-festival bij Gondar en bezoeken de elf kerken van Lalibela die in de rotsen zijn uitgehakt.

Meren in de Great Rift Valley

In de Rift Valley liggen een aantal bezienswaardige meren, elk met een andere kleur. Lake Langano, Lake Abiyata en Lake Shala zijn de drie populairste van de zeven meren die Ethiopië ...

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top