Marleen Brekelmans
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Surma trektocht en Omo Vallei

Indrukwekkende trektochten en op bezoek bij verschillende stammen

Deze reis biedt u afwisseling, veel prachtige trektochten en ontmoetingen met verschillende stammen. Het eerste deel van uw reis brengt u in contact met de Curage, een etnische groep met maar liefs negen subgroepen. Er zijn onderlinge verschillen, maar hun ondernemingszin, openheid en tolerantie is wat hen bindt. Zij lijken daarmee totaal niet op de Mursi, die de reputatie hebben nogal oorlogszuchtig te zijn. Een andere interessante stam is de Dorze, die bekend staat om zelf gebouwde hutten van wel vijftien meter hoog, die qua vorm doen denken aan reusachtige bijenkorven maar juist geïnspireerd zijn op het hoofd van een olifant.

Savannes en wilde dieren

Avontuurlijk kamperen doet u in Mago National Park, dat voor het grootste deel uit savanne bestaat. Er leven hier maar liefst 56 soorten zoogdieren, waaronder buffels, giraffes, olifanten, Lelwel-hartebeesten, luipaarden, gerenuk’s en gemsbokken. De groene vallei rond de Omo River herbergt een aantal mooie dorpjes waaronder Murille en Omorate, vlakbij de grens met Kenia. De markt in Omorate is al eeuwenlang één van de belangrijkste handelscentra voor kleiproducten, koffie, graan, sieraden en kaurischelpen, het is daar een drukte van belang. Alvast een voorproefje van wat u kunt verwachten op de vismarkt van Awasa, één van de grootste van Ethiopië. Om vervolgens stil te staan bij de Grote Slenk, een scheur in de aardkorst die loopt van Libanon tot Tanzania en Malawi. Door de lage ligging zijn hier vele meren ontstaan en is het een broedplaats voor diverse vogelsoorten zoals flamingo’s en witte pelikanen. Met deze prachtige natuur in uw herinnering keert u terug naar Addis Abeba, waar u nog de Merkato kunt bezoeken.

Tips & Tops Surma Trektocht en Omo Vallei:

  • Vanaf Mount Entoto hebt u een panoramisch uitzicht over Addis Abeba
  • In Jimma kunt u een van de overslagpunten van de bekende Arabica-koffie bezoeken
  • De theeplantage in Wushwush was ooit het centrum van de Nederlandse missie in Ethiopië
  • U kunt zich laten rondleiden op de oudste en grootste koffieplantage van Ethiopië: Bebeka
  • Een indrukwekkend aantal wilde dieren vindt u in Omo National Park, één van de mooiste parken van Ethiopië
  • Het oversteken van de Omo River, een rivier van ruim duizend kilometer lang, brengt u naar het land van de Mursi, bekend om hun kleischotels in oorlellen en onderlippen
  • Mago National Park bestaat uit savanne, rivieren en kleine delen bebost gebied, door het vele water aantrekkelijk voor vogels en vele soorten zoogdieren
  • De Kara-stam is uniek, het zijn de enige landbouwers aan de oevers van de Omo River

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1
Aankomst in Addis Abeba
2
Rit naar Jimma
3
Jimma – Bebeka
4
Maji (of Tum)
5
Trekking naar Adikas (circa 4 – 5 uur)
6
Trekking Kolu (circa 5 – 6 uur)
7
Trekking Derek Dingay (circa 6 uur)
8-9
Trektocht Surma-gebied
10
Oostelijke Omo-oever – Mursi
11
Mursi – Mago National Park
12
Mago National Park – Karo (Duss) – Turmi
13
Turmi – Galeb – Turmi
14
Turmi – Erbore - Tsemai – Arba Minch
15
Arba Minch – Chencha – Awasa
16
Awasa – Langano, Abiyata & Shala Meren – Addis Abeba

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Stammen in de Omo vallei

In het zuiden van Ethiopië ligt de Omo vallei, waar verschillende kleurrijke stammen wonen. Elke stam heeft eigen uiterlijke kenmerken, zoals de bekende schotellippen van de Mursi.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top