Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Simien, Danakil en Lalibela

Wandelen naar 4200 meter hoogte

Uw eerste hoogtepunt (letterlijk) is het Simien gebergte. Het gebergte heeft een rijk dierenleven: Gelada baboons, bijzondere vogelsoorten, de Walia Ibex, de Simien wolf en enkele luipaarden. U wandelt naar 4200 meter hoogte vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het gebied. Bij goed weer kunt u hiervandaan goed de Ras Dashen zien, de hoogste top op maar liefst 4624 meter hoogte.

Vulkanisch landschap

Dan reist u naar het laagste punt van Ethiopië, de Danakil Depressie, 120 meter beneden zeeniveau. Verbaas u over het fascinerende, buitenaardse en apocalyptische landschap bestaande uit actieve vulkanen, zoutpannen en sulfurvelden. De warmte die u hier voelt komt mede doordat de lava hier vlak onder de grond stroomt. Een wandeling naar de Erta Ale vulkaan, de meest actieve vulkaan van Ethiopië, maakt deze bijzondere ervaring compleet! 

De rotskerken van Lalibela

De laatste bestemming van deze reis is Lalibela. Met haar elf wereldberoemde rotskerken één van de grootste toeristische trekpleisters van Ethiopië. De kerken zijn uit vulkanische steen uitgehakt. Allereerst werd de omtrek in de diepte uitgehouwen en vervolgens van buiten uit naar binnen het interieur. Sommige kerken staan volkomen los van de omringende rots en zijn door een diepe geul omringd. Onderaardse gangen verbinden de kerken met elkaar.

Tips & Tops van Simien, Danakil & Lalibela:

  • Tijdens deze reis is ook een bezoek aan de Blue Nile watervallen inbegrepen. Over honderden meters breedte stort het water ruim 40 meter naar beneden!
  • De plaats Axum in het noorden van Ethiopië is de oudste stad van het land en geldt tevens als ‘Heilige stad’. Deze indrukwekkende stad staat vol ruïnes van oude paleizen, grafstenen en gigantische granieten obelisken.
  • Het Simien gebergte wordt ook wel Afrika’s Grand Canyon genoemd. Zij heeft deze naam vooral te danken aan de spectaculaire vergezichten en de rotsen die soms wel 1,5 kilometer steil naar beneden gaan.
  • De mythe gaat dat engelen hebben meegeholpen met het bouwen van de rotskerken in Lalibela. Dit ongelooflijke complex is in slechts 25 jaar tijd gemaakt. Iets wat een onwerkelijke prestatie is geweest voor die tijd om dit zonder werktuigen te bouwen.
  • De reis wordt afgesloten met een traditioneel afscheidsdiner in Addis Abeda
  • Deze reis kan in verschillende klassen worden aangeboden
  • Slaap buiten onder de sterren in de Danakil Depressie, een spectaculaire beleving!

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1
Aankomst In Addis Abeda. Aansluitend vlucht naar Bahir Dar. Excursie naar de Blue Nile watervallen.
2
's Ochtends: boottocht over Tana Meer. In de middag: rijden naar Gondar.
3
Naar Simien Gebergte, Sankaber. Mogelijkheid tot maken van een (eenvoudige) wandeling.
4-6
Simien Gebergte. Diverse trekkings naar o.a. Jinbar watervallen, Emet Gogo top en de Bwahit Pas (4200 m) met uitzicht op de Ras Dashen.
7
Rijden naar Axum
8
Stadsrondrit Axum. 's Middags rijden naar Adigrat
9
Rit naar Danakil Depressie.
10-11
Danakil Depressie. Excursie naar het zoutmeer van Assa Ale (1 dag) en de meest actieve vulkaan Erta Ale (1 dag).
12
Rijden naar Mekele.
13
Volle reisdag naar Lalibela
14
Lalibela, bezoek aan de 11 rotskerken van Lalibela.
15
Vlucht Lalibela - Addis Abeda. 's Avonds: traditioneel afscheidsdiner.
16
Retourvlucht vanuit Addis Abeda.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Lake Tana en Blue Nile watervallen

Het Tana meer is het grootste meer van Ethiopië en tevens het hoogst gelegen meer van Afrika. Het meer ligt in het noorden van Ethiopië en is de bron van de Blauwe Nijl. Tijdens ...

Danakil depressie

Een fascinerend, buitenaards en apocalyptisch landschap bestaande uit actieve vulkanen, zoutpannen en sulfurvelden

De heilige stad Axum

De oudste stad van Ethiopië met een bijzonder verleden. Axum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië en is de oudste stad van het land. Drieduizend jaar geleden ...

Simien Mountains

Een prachtige bergketen in het noorden van Ethiopië, waar (berg-)wandelaars dagwandelingen en meerdaagse trektochten kunnen maken.

Gondar en Lalibela

De ruïnes en rotskerken bij Gondar en Lalibela zijn wereldberoemd. Jaarlijks bezoeken honderden mensen het Timkat-festival bij Gondar en bezoeken de elf kerken van Lalibela die in de rotsen zijn uitgehakt.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top