Gondar en Lalibela

De ruïnes en rotskerken bij Gondar en Lalibela zijn wereldberoemd. Jaarlijks bezoeken honderden mensen het Timkat-festival bij Gondar en bezoeken de elf kerken van Lalibela die in de rotsen zijn uitgehakt.

Gondar en Lalibela

De ruïnes van Gondar

De ruïnes van kastelen en kerken herinneren aan de zeventiende eeuw toen dit de hoofdstad was van het Abessijnse rijk. In de koninklijke baden worden jaarlijks honderden mensen gedoopt tijdens het Timkat-festival waarbij de doop van christus wordt herdacht. De Debre Birhan Selassie-kerk staat bekend om zijn fraaie perspectiefloze muurschilderingen.

De rotskerken van Lalibela

In dit stadje gelegen op een kleine drieduizend meter hoogte in de noordelijke hooglanden liet koning Lalibela in de dertiende eeuw elf kerken hakken uit granieten rotsen in de grond. Engelen zouden daarbij hebben geholpen. Volgens de overlevering was het de bedoeling om hier een tweede Jeruzalem te laten verrijzen. Dat zou de aanwezigheid verklaren van ‘het graf van Abraham’ .

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Gondar en Lalibela

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top