Danakil depressie

Een fascinerend, buitenaards en apocalyptisch landschap bestaande uit actieve vulkanen, zoutpannen en sulfurvelden

Danakil depressie

Woestijngebied met het oudste lavameer ter wereld

Het uitgestrekte woestijngebied van de Danakil depressie is één van de meest dunbevolkte en ontoegankelijke gebieden van Ethiopië. Het is het gebied van de nomadische Afar, een volk dat al duizenden jaren in deze barre omstandigheden weet te overleven. 

U realiseert het zich misschien niet direct, maar u bevindt zich hier 120 meter beneden zeeniveau. De warmte die u voelt wanneer u hier enige tijd bent komt doordat de aardkorst hier zo dun is dat er constant verse lava naar boven wordt geduwd. Deze hitte heeft ook geleid tot de vorming van enorme zoutvlaktes die moeilijk toegankelijk zijn. Ook een bron van warmte is de Erta Ale, de meest actieve vulkaan van Ethiopië. Maak een wandeling naar deze vulkaan, op de top wacht u een verrassing: u ziet hier het oudste lavameer ter wereld.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Danakil depressie

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top