Danakil depressie

Een fascinerend, buitenaards en apocalyptisch landschap bestaande uit actieve vulkanen, zoutpannen en sulfurvelden

Danakil depressie

Een fascinerend, buitenaards en apocalyptisch landschap bestaande uit actieve vulkanen, zoutpannen en sulfurvelden

Danakil depressie

Woestijngebied met het oudste lavameer ter wereld

Het uitgestrekte woestijngebied van de Danakil depressie is één van de meest dunbevolkte en ontoegankelijke gebieden van Ethiopië. Het is het gebied van de nomadische Afar, een volk dat al duizenden jaren in deze barre omstandigheden weet te overleven. 

U realiseert het zich misschien niet direct, maar u bevindt zich hier 120 meter beneden zeeniveau. De warmte die u voelt wanneer u hier enige tijd bent komt doordat de aardkorst hier zo dun is dat er constant verse lava naar boven wordt geduwd. Deze hitte heeft ook geleid tot de vorming van enorme zoutvlaktes die moeilijk toegankelijk zijn. Ook een bron van warmte is de Erta Ale, de meest actieve vulkaan van Ethiopië. Maak een wandeling naar deze vulkaan, op de top wacht u een verrassing: u ziet hier het oudste lavameer ter wereld.

Rondreizen Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Danakil depressie