Lake Tana en Blue Nile watervallen

Het Tana meer is het grootste meer van Ethiopië en tevens het hoogst gelegen meer van Afrika. Het meer ligt in het noorden van Ethiopië en is de bron van de Blauwe Nijl. Tijdens …

Lake Tana en Blue Nile watervallen

Lake Tana

Het Tana meer is het grootste meer van Ethiopië en tevens het hoogst gelegen meer van Afrika. Het meer ligt in het noorden van Ethiopië en is de bron van de Blauwe Nijl. Tijdens een rondreis door het noorden van Ethiopië maakt u een boottocht op het Tana meer en bezoekt u een aantal kleine eilanden. Op de eilanden staan nog eeuwenoude kloosters, die bewoond worden door monniken. Er leven veel vogels bij het meer en u zult zeker pelikanen zien. Aan de rand van het meer ligt het stadje Bahir Dar met een interessante kleurrijke markt.

Blue Nile watervallen

De Blue Nile zijn niet zo spectaculair als de Victoria watervallen op de grens met Zambia en Zimbabwe, maar ze zijn een bezoek zeker waard. Over honderden meters breedte stort het water ruim 40 meter naar beneden. U kunt afdalen tot vlak bij de watervallen en zult zien dat het opspattende water een weelderige begroeiing heeft veroorzaakt.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Lake Tana en Blue Nile watervallen 

Kuriftu Resort & Spa

Ontspannen aan de oevers van het Tanameer

INSPIRATIE VOOR Lake Tana en Blue Nile watervallen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top