Simien Mountains

Een prachtige bergketen in het noorden van Ethiopië, waar (berg-)wandelaars dagwandelingen en meerdaagse trektochten kunnen maken.

Simien Mountains

Meerdaagse trektochten in Simien

Het Simien gebergte ligt in het noorden van Ethiopië en heeft toppen tot over de 4000 meter hoogte. Ras Dashen Terara is met zijn 4624 meter het hoogste punt van het land en de vierde hoogste berg van Afrika. De top laat zich beklimmen en het park biedt ideale mogelijkheden voor bergwandelaars en natuurliefhebbers. Die vinden in dit bergmassief grote rotsplateaus doorsneden door rivieren - waardoor over een lengte van vijfendertig kilometer ravijnen ontstonden van soms wel vijftienhonderd meter diep - , een afro-alpine landschap en bijzondere bewoners als Lammergieren, Gelada-bavianen, Ethiopische wolven en de Walia Steenbok. De laatste drie vindt u nergens anders op aarde. Door zijn unieke flora en fauna valt het park onder het werelderfgoed van UNESCO.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

FOTO'S

Top accommodaties in  Simien Mountains 

Simien Mountain Lodge

Mooie lodge in de Simien Mountains

Limalimo Lodge

Duurzame elegantie en verbluffende uitzichten

INSPIRATIE VOOR Simien Mountains

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top