Simien Mountain Lodge

Mooie lodge in de Simien Mountains

Nick Crane

Simien Mountain Lodge

Mooie lodge in de Simien Mountains

Nick Crane

Simien Mountain Lodge

Beste lodge in de Simien Mountains

Bij de Simien Mountain Lodge overnacht u op het dak van de wereld. De Simien Mountain Lodge ligt op 3.260 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen lodge van Afrika. Het uitzicht over het Simien Gebergte is dan ook werkelijk onbeschrijflijk. Wanneer u op de rotsen staat en de wind langs u heen voelt gaan weet u dat u leeft! Het gebergte heeft een rijk dierenleven: Gelada baboons, bijzondere vogelsoorten, de Walia Ibex, de Simien wolf en enkele luipaarden. De Gelada baboons komen regelmatig even buurten en u treft ze tijdens uw wandelingen door het gebied, wanneer ze u met veel interesse zullen bekijken. Vanuit de lodge worden meerdaagse trektochten te voet of te paard georganiseerd. Het Simien gebergte wordt ook wel Afrika’s Grand Canyon genoemd. Zij heeft deze naam vooral te danken aan de spectaculaire vergezichten en de rotsen die soms wel 1,5 kilometer steil naar beneden gaan.
De lodge beschikt over een aantal Tukels (ronde hutten met rieten daken) en familieverblijven. Beide zijn zeer comfortabel en met lichte kleuren ingericht. Omdat de nachten hier vrij koud kunnen zijn beschikken zij over vloerverwarming (op zonne energie!) en zijn ze volledig geïsoleerd. De familiekamers hebben een ouderslaapkamer met en suite badkamer en twee extra bedden in de lounge.

Tips en tops Simien Mountain Lodge:

  • Een walhalla voor wandelaars en natuurliefhebbers
  • Gezonde lucht en spectaculaire uitzichten
  • Comfortabele Tukuls en ruime familiekamers
  • Ruim en licht restaurant met in het midden een haard
  • Een master chef die de meest heerlijke gerechten voor u op tafel tovert

Rondreizen Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Simien Mountain Lodge