Tempel van de Maan bij Yeha

Het oudste gebouw van Ethiopië, de Tempel van de Maan, ligt in de hooglanden. Wetenschappers vragen zich af hoe men vroeger zulke bouwwerken kon plaatsen

Tempel van de Maan bij Yeha

Oudste gebouw van Ethiopië

In Yeha, een boerengehucht in de hooglanden, vindt u het oudste gebouw van Ethiopië: de ruïne van de Tempel van de Maan. Het rechthoekige en een meter of tien hoge gebouw – waarvan dak en bovenverdieping de tand des tijds niet doorstonden – is ongeveer 2500 jaar oud. De binnenste muren zijn opgetrokken uit grote blokken kalksteen. Dat gebeurde volgens de overlevering omdat de Sabanen – afkomstig uit het huidige Jemen – bouwden vanuit de gedachte dat je de gebouwen kon laten vollopen met water zonder dat er ook maar één druppel verloren ging. Over die Sabanen is verder nauwelijks iets bekend. Wetenschappers vragen zich af wat voor beschaving dit moet zijn geweest die eeuwen voor de geboorte van christus al zulke bouwwerken kon neerzetten.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Tempel van de Maan bij Yeha

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top