Ivoorkust

Natuurlijke schoonheid en aloude tradities in een land van grote contrasten

Ivoorkust REIZEN

Land met een eigen identiteit

Ivoorkust is een land van extremen; een land met pulserende metropolen en ongerepte regenwouden, maar ook grote kerken en groene heuvels. Ga culinair genieten in chique Franse restaurants of eet samen met de locals bij een eetkraam. Vind uw weg over de oranje gekleurde wegen naar een van de acht nationale parken, rij door immense palmboombossen en vlei u neer aan een met zeesterren bezaaid strand.

De ware schoonheid van Ivoorkust

Buiten de steden Abidjan en Yamoussoukro toont Ivoorkust haar ware schoonheid. Comoé National Park is het grootste beschermde gebied van West-Afrika. De meest biodiverse savanne ter wereld is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, aardvarkens en Afrikaanse olifanten. De dwergnijlpaarden en primatenpopulatie in Tai National Park hebben een grote aantrekkingskracht op natuuronderzoekers. De stranden rond San Pedro, Assine en Grand Bassam zijn prachtig en de wateren zitten vol met barracuda, rode karper, zeebarbeel en tong. Hike door de groene heuvels rondom Man 'Stad van 18 Bergen' en beklim Mount Tonkoui voor een uitzicht over Liberia en Guinea.

Cultureel erfgoed

Ook qua cultuur heeft Ivoorkust veel te bieden. Dansers op stelten voeren ongelooflijke acrobatiek uit als onderdeel van aloude ceremoniële dansen. Een waar spektakel is het bijwonen van traditionele maskerdansen van het Baoulé volk en het Senoufo volk. Kunstliefhebbers zullen genieten van Nick Amon's Art Gallery, met werken van een van de meest gewaardeerde hedendaagse kunstenaars van het land. Het suggestieve Monument aux Morts, het grote Paleis van Justitie staat op de erfgoedlijst van UNESCO en het fascinerende Museum van Nationale Klederdracht toont traditionele kleding van verschillende etnische groepen.

RONDREIZEN DOOR Ivoorkust

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Gratis doorlopende reisverzekering

Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming (rood voor België) een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Lees er meer over in onze voorwaarden.

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Ivoorkust

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

REISMOGELIJKHEDEN:

Natuurreizen

Cultuurreizen

Safari met privé gids

Rondreis met privé gids

RONDREIZEN DOOR Ivoorkust

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top