Kofia

Kofia, een bijzonder eiland, diep verscholen achter papyrusvelden in het Meer van Tsjaad maar nog steeds op Kameroens grondgebied
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kofia

Bijzonder eiland in het meer van Tsjaad

Kofia, een bijzonder eiland, diep verscholen achter papyrusvelden in het Meer van Tsjaad maar nog steeds op Kameroens grondgebied. Het geldt als een soort ´vierlandenpunt´. Vissers uit Kameroen, Tsjaad, Nigeria en Niger leven er vreedzaam samen en drogen er hun handelswaar aan grote rekken of roken de vis boven houtskoolvuurtjes. Daarna worden de tilapia en andere vissoorten verpakt in grote jutezakken en verkocht op de markt. Het enige dorp op het eiland, een verzameling lemen hutten met rieten daken, trekt door zijn strategische ligging veel handelaars in onder andere sigaretten. Er bestaat daarnaast een levendige handel in goederen die je in deze uithoek helemaal niet zou verwachten

Rondreizen door Kameroen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top