Rhumsiki

Het dorp Rhumsiki ligt in één van de meest bijzondere landschappen van Kameroen: een ‘maanlandschap’ gedomineerd door enorme rotsnaalden van soms wel honderd meter hoog…
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Rhumsiki

Eén van de meest bijzondere landschappen van Kameroen

Het dorp Rhumsiki ligt in één van de meest bijzondere landschappen van Kameroen: een ‘maanlandschap’ gedomineerd door enorme rotsnaalden van soms wel honderd meter hoog. Miljoenen jaren geleden fungeerden ze als ´schoorstenen´ van de omliggende vulkanen. De kraters verdwenen in de loop der tijd door erosie waarna de lavapijpen bloot kwamen te liggen en verhardden tot basalt. Onder leiding van lokale gidsen kunt u wandelingen maken door de valleien, eventueel naar dorpjes net over de grens in Nigeria. De geschiedenis van de Kapsiki, de etnische groep in deze regio, vertoont veel gelijkenissen met die van de Dogon in Mali. Beide groepen vluchtten de bergen in omdat ze niet bekeerd wensten te worden tot de islam en bleven daar uiteindelijk wonen. Ook de bouwstijlen van de hutten lijken op elkaar. In Rhumsiki kunt u bovendien een wel hele bijzondere waarzegger bezoeken, hij beantwoordt uw vragen met behulp van een zoetwater krab. Die wordt in een kalebas gezet, gevuld met zand, stokjes en stenen. Daarna wordt de kalebas afgedekt en loopt de krab rond in het donker. Uit de omver gelopen stokjes en stenen kan de waarzegger het antwoord aflezen. 

Rondreizen door Kameroen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top