Amboseli

Grote kuddes wild aan de voet van de Kilimanjaro. Amboseli National Reserve ligt op de grens met Tanzania, aan de voet van ‘Het dak van Afrika’, de majestueuze Kilimanjaro. Het landschap wordt…

Amboseli

Op safari aan de voet van de Kilimanjaro

Amboseli National Reserve ligt op de grens met Tanzania, aan de voet van ‘Het dak van Afrika’, de majestueuze Kilimanjaro. Het landschap wordt gekenmerkt door een vlakke savanne, begroeid met acacia’s. Er ligt een ondiep meer waar flamingo’s en pelikanen leven. In de droge tijd, wanneer het meer droog valt, bestaat de bodem van het meer uit vulkanische as. De naam van het park, Amboseli, betekent 'zoutige stof' in de taal van de Masai, verwijzend naar de as.  In het centrale deel van het park liggen moerassen, gevoed door onderaardse rivieren en smeltwater van de Kilimanjaro. Rondom deze moerassen vindt u de meeste dieren. Met grote regelmaat kunt u hier grote kuddes olifanten zien, langs de waterkant, in de modder en aan het baden. Een prachtig gezicht met de Kilimanjaro op de achtergrond. Een uniek plaatje! Niet alleen de grote dieren zoals olifanten en neushoorns vindt u hier, ook een grote variëteit aan zeldzame en kleurrijke vogels leven in het park. Uw gids vertelt u graag alles over het gedrag van de dieren die hier leven. 

Rondreizen door Kenia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Amboseli

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top