Governors’ Camp Masai Mara

Een luxe safaritenten kamp aan de oevers van de Mararivier

Governors’ Camp Masai Mara

Een luxe safaritenten kamp aan de oevers van de Mararivier

Governors’ Camp Masai Mara

Ervaar de jaarlijkse migratie

Governors’ Camp is gelegen in Masai Mara, het hart van Afrika’s Great Plains. Met een oppervlakte van 1,672 km² aan ongerepte natuur is dit één van de meest fantastische gebieden van Kenia én Afrika. Met haar glooiende goudgekleurde graslanden, bezaaid met acacia bomen, kronkelende rivieren, prachtige bossen is dit een belangrijk leefgebied voor diverse wild soorten en vogels. Met als hoogtepunt natuurlijk de jaarlijkse migratie, tussen juli en oktober, wanneer anderhalf miljoen gnoes, samen met grote aantallen zebra’s en gazellen de gevaarlijke tocht maken van de droge gronden van Tanzania naar dit gedeelte van Kenia. 
Het kamp ligt op een magische plek aan de oevers van de kronkelende Mara River, vol vogelleven, nijlpaarden en krokodillen. Maar ook olifanten die gedurende de dag een wandeling langs, en soms zelfs door het kamp maken. Voor avontuurlijke gasten biedt het kamp een safari met hete luchtballon of een sensationele wandelsafari, waarbij u zich letterlijk ‘tussen de wilde dieren’ begeeft. Uiteraard onder begeleiding van zeer ervaren gidsen. Een aantal van de 37 luxe canvas tenten ligt, enigszins verscholen in het bos, aan de oever van de Mara River. Vanaf uw veranda heeft u een spectaculair uitzicht op rivier. De andere tenten bieden uitzicht op de uitgestrekte vlaktes van de Masai. Het centrale deel van het kamp heeft een bar met terras, en tent waarin de maaltijden worden geserveerd. Uiteraard met spectaculair uitzicht!

Tips & Tops Governor's Camp:

 • Governors Camp is onlangs bekroond met een Silver Eco-classificatie van Ecotoerisme Kenia
 • De canvas tenten, in klassieke safari stijl, bieden het  comfort van een luxe hotel
 • De tenten zijn onlangs gerenoveerd, bieden veel ruimte en licht en zijn voorzien van een grote en-suite badkamer en veranda
 • Het kamp ligt qua natuur in het  mooiste deel van de Masai Mara
 • Dit deel van de Masai Mara heeft de beste game-viewing mogelijkheden en condities
 • De gidsen zijn hoogopgeleide en enthousiaste experts die de omgeving als geen ander kennen
 • Het kamp beschikt over een aantal, op maat gemaakte 4WD’s voor het spotten van wilde dieren
 • Vanuit het kamp worden diverse activiteiten georganiseerd
 • Game viewing, wandelsafari's, een hete luchtballon safari, culturele bezoeken aan de Masai, dagtochten naar Lake Victoria en de migratie
 • Het kamp beschikt over een spa, waar het na een dag game-viewing heerlijk is om te ontspannen
 • Verder kun u genieten van een bush ontbijt of diner en romantische sundowners.

Little Governors’ Camp: nog meer luxe en privacy

Wilt u iets meer luxe en privacy? Little Governors’ Camp ligt op kleine afstand van Governors’ Camp en is te bereiken door met een boot de Mara River over te steken. Het kamp telt 17 luxe en-suite tenten verscholen rond een grote waterpoel met talrijke vogels en veel wilde dieren die hier hun dorst lessen. Alles is hier gericht op het ‘buitenleven’. Vanaf uw grote houten veranda hoeft u niets te missen van alles wat er in en rond de drinkplaats gebeurt. Soms moet u even plaats maken voor wrattenzwijnen en olifanten die het kamp bezoeken. Vooral tijdens een populair tijdsstip: de lunch. Ook Little Governors’ Camp is onlangs bekroond met een bronzen Eco-Rating van Eco- Toerisme Kenia. De ruime canvas tenten met en-suite badkamer zijn onlangs gerenoveerd en hebben gepolijste houten vloeren met grote veranda. Ontbijten en lunchen doet u uiteraard in de open lucht. In de avond wordt het haardvuur aangemaakt en kunt u genieten van een voortreffelijk diner in de eettent.

Rondreizen Kenia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Governors’ Camp Masai Mara