Rusinga Island Lodge

Een unieke lodge in Lake Victoria

Rusinga Island Lodge

Een unieke lodge in Lake Victoria

Rusinga Island Lodge

Een unieke lodge in Lake Victoria

Rusinga Island Lodge bestaat uit zes huisjes en een familie cottage. De hoge rieten daken en de ruime veranda met uitzicht op de prachtige tuinen met glooiende gazons en het glinsterende water van het Victoriameer geven deze plek én lodge een haast serene sfeer. De perfecte plek om even op adem te komen na de opwindende Oost-Afrikaanse safari’s. Het beroemde Masai Mara Game Reserve ligt op ongeveer 125 kilometer. De lodge zelf ligt midden in Lake Victoria, op Rusinga Island waar een groot aantal, exotische vogels leven. 

Sfeervolle lodge

De ruime en charmante kamers zijn met veel gevoel voor sfeer ingericht, met gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Ze zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee losse bedden, met woonkamer en kleedruimte. In de en-suite badkamer vindt u een heerlijke inloopdouche en een dubbele wastafel. In een comfortabele ligstoel aan het zwembad kunt u heerlijk ontspannen een boek lezen of uitrusten van een van de vele activiteiten die u hier kunt (niets hoeft!) ondernemen. Zoals vissen vanuit een klein bootje terwijl u de zon op ziet komen.  De door u gevangen vis wordt ook met veel liefde bereid door de koks.  Diverse watersporten waaronder waterskiën en zeilen. Maar ook mountainbiken of wandelen langs de grotten op Mfangano Island, waar u nog rotsschilderingen aantreft van vroegere bewoners.

In deze prachtige omgeving bent u natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buiten. Het ontbijt, lunch en diner worden dan ook zoveel mogelijk buiten geserveerd. In het gras, in de schaduw van de palmbomen of op één van de steigers die uitlopen in Lake Victoria.

Tips & Tops Rusinga Island Lodge:

  • Rustig gelegen lodge, op privé terrein op een van de meest afgelegen plekken van Kenia
  • Een veilige omgeving voor kinderen, die hier hun energie volop kwijt kunnen
  • Gastvrij en vriendelijk personeel en leiding
  • U vindt hier bijna 370 soorten van lokale- en trekvogels, waarvan een aantal unieke soorten
  • Een heerlijk zwembad, met een speciaal ondiep gedeelte voor kinderen
  • De maaltijden worden zoveel mogelijk buiten geserveerd
  • Dineren bij kaarslicht op één van de steigers, een barbecue of bij het zwembad dat ’s avonds sprookjesachtig wordt verlicht
  • De lodge beschikt over zes, volledig uitgeruste vissersboten, mét kapitein
  • Een spa, waar u kunt genieten van ontspannende en verjongende behandelingen met natuurlijke producten met veelal lokale ingrediënten

Rondreizen Kenia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Rusinga Island Lodge