Samatian Island Lodge – Lake Baringo

Wegdromen op een klein privé eiland met adembenemende uitzichten

Samatian Island Lodge – Lake Baringo

Wegdromen op een klein privé eiland met adembenemende uitzichten

Samatian Island Lodge – Lake Baringo

Lodge in Lake Baringo

Samatian Island Lodge ligt op een unieke locatie, op een klein privé eiland in Lake Baringo in de Great Rift Valley. Adembenemende uitzichten over het meer met als achtergrond het Laikipia Escarpment. Baringo is van een legendarische schoonheid. Overdag wordt u getrakteerd op prachtige luchten vol bijzondere vogels en de Njemps vissers die in 200 jaar nauwelijks hun levensstijl hebben gewijzigd. Tegen de avond beleeft u hier de meest mooie zonsondergangen. Afhankelijk van uw wensen kunt u op het eiland zowel ontspannen als actief bezig zijn. Joggen, kanoën of vogels spotten tijdens een mooie wandeling langs het meer. Ook kunt u een boottocht over het meer, leefgebied van nijlpaarden, krokodillen, gigantische varanen en ruim 450 soorten vogels, maken. Uitstapjes naar het naburige Lake Bogoria, met zijn grote aantallen flamingo’s en de zeldzame Greater Kudu, de bossen en de prehistorische Tugen Hills behoren ook tot de mogelijkheden.

Kleinschalig paradijs

Het echtpaar Ross en Caroline Whitney maken van hun lodge een waar paradijs. Met slechts twaalf slaapplaatsen verdeeld over vijf luxe open cottages met rieten daken is rust en veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. Elke kamer biedt een prachtig uitzicht op het meer en alle slaapkamers hebben aangrenzende badkamers, elk met eigen unieke stijl. De familie cottage heeft een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Het openlucht dek op het dak biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Een aantal kamers heeft een indoor / outdoor bad. De ruime, open eethoek met uitzicht op Lake Baringo en de Great Rift Valley is de meest idyllische omgeving om te genieten van een heerlijk diner. Uiteraard worden ook sundowner trips, bush ontbijtjes en romantische diners aan het water georganiseerd. In de ruime lounge staan hangmatten, stoelen en banken met comfortabele kussens tot uw beschikking om heerlijk te ontspannen.  Een droom is het grote zwembad, dat lijkt over te lopen in het meer. Het biedt een panoramisch uitzicht op het meer en de ruige heuvels van het dorre Northern Frontier Kenia District.

Tips & Tops Samatian Island Lodge – Lake Baringo:

  • Een unieke locatie, gelegen op een klein privé eiland in Lake Baringo in de Great Rift Valley
  • De perfecte plek voor een safari
  • Gerund door het echtpaar Ross en Caroline Whitney
  • Het echtpaar munt uit in de traditionele gastvrijheid die zo kenmerkend is voor Kenia
  • Caroline Whitney stamt af van de bekende Robert´s familie, die zich in de jaren vijftig vestigde op het eiland.
  • Zwembad met panoramisch uitzicht op het meer
  • De lodge biedt slechts twaalf slaapplaatsen verdeeld over vijf cottages

Rondreizen Kenia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!