Tsavo N.P.

Het grootste natuurpark van Kenia, in tweeën gedeeld in het ruige en wildrijke ‘East’ en vulkanisch ‘West’ vol vogels en uitbundige flora

Tsavo N.P.

Tsavo National Park is één van de oudste nationale parken van Kenia en tevens het grootste. Het is opgedeeld in Tsavo East en Tsavo West en wordt gescheiden door zowel de spoorweg als de snelweg tussen Nairobi en Mombasa.

Het landschap van Tsavo West bestaat uit savanne afgewisseld met open vlaktes, grasland, savanne, bergen, semi-woestijn, steile rotsen en vulkanische bergkammen. De Ngulia Hills reiken zelfs tot 1.830 m hoogte, vanwaar u geniet van de meest betoverende uitzichten. West is vooral bekend vanwege Mzima Springs, het Ngulia neushoornreservaat, het lavalandschap en de mogelijkheid om bergen te beklimmen. In het regenseizoen verandert het park in een prachtig groen landschap. Vanwege de dichte begroeiing is het lastig om de vele wilde dieren te spotten, maar het is het ultieme park voor vogelliefhebbers; het telt meer dan 600 vogelsoorten!

In het minder bezochte ruigere Tsavo East worden uitgestrekte vlaktes afgewisseld met grasland, acaciastruiken, heuvels en moerassen. Kenmerkend voor East is de prachtige roodbruine kleur van de aarde en wegen en de vele Baobab bomen op de savannes. Het heeft de grootste olifantenpopulatie van Kenia en is bekend vanwege zijn ‘rode’ olifanten. Door het warme en droge klimaat is de natuur voornamelijk droog en zeer stoffig. De diverse rivieren die door het park lopen zijn dan ook erg belangrijk voor zowel het park als voor de dieren die hier tijdens het droge seizoen komen drinken. U treft hier behalve de vele olifanten ook bavianen, buffels, cheetahs, dik-diks, gerenuks, giraffes, Hunter’s hartebeesten, impala's, kleine en grote koedoe's, krokodillen, leeuwen, luipaarden, neushoorns, nijlpaarden, Oryx, waterbokken, wrattenzwijnen en zebra's...

Rondreizen door Kenia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Tsavo N.P. 

Finch Hattons Luxury Tented Camp

Luxe tented camp in ongerepte Afrikaanse wildernis

INSPIRATIE VOOR Tsavo N.P.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top