Duiken in Mozambique

Onaangetaste koraalriffen – een paradijs voor duikers, snorkelaars en vissers

Duiken in Mozambique

Duiken of snorkelen in Mozambique

De Portugezen ontdekten eeuwen geleden al dat de grootste rijkdommen van Mozambique zich onder water bevonden. Waren dat destijds oesters vol parels, tegenwoordig zijn het de honderden onaangetaste koraalriffen met tropische vissen, zeegrasbedden en bijzondere buren zoals de Indische zeekoe, tijgerhaaien en manta’s. Merlijnen en barracuda’s, de droom van elke sportvisser, zijn een attractie op zich. Net als de jaarlijks passerende bultruggen.

Boven water biedt Mozambique exotische eilanden zoals die van de Bazaruto Archipel voor de kust van Vilanculos, met parelwitte stranden, zandduinen, soda- en zoetwatermeertjes vol flamingo’s en krokodillen. De Quirimba Archipel bij Pemba, een oude havenstad aan een van ’s werelds grootste baaien en diepste natuurlijke havens, beschikt zelfs over mangroven, savannes en bergen. Hier vindt u ook Saint Lazarus Bank - een atol met de mooiste duiklocatie ter wereld.

De bijzondere onderwaterwereld is eenvoudig te bewonderen door te gaan snorkelen voor de kust. De meest lodges op de eilanden en aan de kust organiseren duikexcursies of snorkeltochten.

Rondreizen door Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Duiken in Mozambique

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top