Niassa Game Reserve

’s Werelds laatste echte wildernis, met een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen

Niassa Game Reserve

Uitgestrekt, ongerept en wildrijk

In het uiterste noorden van Mozambique, grenzend aan Tanzania en zo groot als Denemarken, ligt het onaangetaste Niassa Game Reserve. Deze nieuwe bestemming heeft een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen; de helft is bedekt met Miombo bos, de andere helft bestaat uit savanne, seizoensgebonden wetlands en rivierwoud langs de Rovuma en Lugenda rivier. Typisch voor Niassa zijn de unieke ‘inselbergs’, steile geïsoleerde heuvels van graniet waarvan u een adembenemend uitzicht heeft. Mecula Mountain - met zijn botanische rariteiten - ligt in het hart van het Niassa National Reserve, de hoogste rots formatie op 1.441 meter boven de zeespiegel.

De grootste concentratie wilde dieren van Mozambique

In deze afgelegen omgeving leven leeuw, luipaard, buffel, enorme populaties olifanten mét slagtanden, verschillende endemische en bedreigde diersoorten zoals boehm's zebra, sabel antilope en Afrikaanse hond, en een enorme verscheidenheid aan zeldzame vogels. De rivieren zijn het thuis van nijlpaarden, krokodillen en ten minste veertig vissoorten. Lake Niassa is gevuld met kristalhelder zoet water, voor snorkelaars en duikers ideaal om de talrijke verschillende kleurrijke cichliden te bewonderen.

De afgelegen ligging van het reserve maakt het een bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Een exclusieve safari ervaring in een gebied waar de dieren wild nog wild zijn. De beste reistijd is de winterperiode die duurt van april tot oktober.

Rondreizen door Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top