Kaokoland en Epupa Falls

Kaokoland in Namibië is een gebied vol prachtige berglandschappen waar onder andere de zeldzame woestijnolifant, de zwarte neushoorn en giraffes leven…
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kaokoland en Epupa Falls

Zeldzame woestijnolifanten en Himba's

Kaokoland in Namibië is een gebied vol prachtige berglandschapen waar onder andere de zeldzame woestijnolifant, de zwarte neushoorn en giraffes leven. Het is ook het land van de Himba’s, een semi-nomadisch volk dat leeft in verspreide nederzettingen door de hele regio. Het zijn trotse, vriendelijke mensen en de vrouwen zijn bijzonder knap, met verschillende haarstijlen en traditionele kleding. Centraal in Kaokoland ligt het pittoreske Hoarusib, een droge rivierbedding dat het land van de Himba’s doorkruist.

Hoogtepunten Kaokoland

Absoluut één van de hoogtepunten van deze afwisselende tocht door Kaokoland zijn de Epupa Falls. Voor mens én dier een welkome afwisseling in dit verder zeer droge landschap. De Epupa Falls zijn een reeks stroomversnellingen in de Kunene River die hier 60 meter daalt over een lengte van 1,5 kilometer. U ziet een wirwar van waterwegen, ontstaan door de schurende werking van de Kunene River. Fascinerend en indrukwekkend mooi! De rijke begroeiing aan de oevers van de rivier, Baobabbomen, wilde vijgenbomen en Makalani Palmen zorgt voor wat welkome schaduw. Een perfecte plek om te genieten van een sundowner.

Rondreizen door Namibië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kaokoland en Epupa Falls

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top