Bwindi Impenetrable Forest National Park

Op zoek naar de zeldzame berggorilla's

Bwindi Impenetrable Forest National Park

Op zoek naar de zeldzame berggorilla's

Bwindi Impenetrable Forest National Park

Zeldzame berggorilla's en pygmeeën 

De voornaamste reden om naar Oeganda af te reizen is voor veel mensen een bezoek aan het Bwindi Impenetrable Forest National Park, om op zoek te gaan naar de zeldzame berggorilla’s die hier leven. Het bos op de flanken van de steile bergen lijkt ondoordringbaar. Bomen groeien tot wel 60 meter en laten nauwelijks licht door. Door het schemerige woud gaat u onder begeleiding van een deskundige gids op zoek naar de zeldzame ‘bergreuzen’. De trekking door het vochtige woud kan soms intensief zijn, maar de ervaring is onvergetelijk!

Er zijn in totaal 17 gorilla families die u kunt bezoeken verdeeld over verschillende regio’s van Bwindi. Rondom het park leven de Batwa, een lokaal pygmee volk met een nog traditionele leefstijl. Behalve trekkings kunt u prachtige wandelingen maken tussen primaten, een variëteit aan bomen, planten en vogels.
 

Rondreizen door Oeganda

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Bwindi Impenetrable Forest National Park