De vulkanen van La Réunion

Het binnenland van La Réunion bestaat uit drie uitgedoofde vulkaankraters, Cirques genaamd. La Réunion is een vulkanisch eiland. Hoge bergtoppen en diepe dalen doen sterk denken aan de Europese Alpen. Het binnenland van La Réunion bestaat uit ...

De vulkanen van La Réunion

Het binnenland van La Réunion bestaat uit drie uitgedoofde vulkaankraters, Cirques genaamd. La Réunion is een vulkanisch eiland. Hoge bergtoppen en diepe dalen doen sterk denken aan de Europese Alpen. Het binnenland van La Réunion bestaat uit ...

De vulkanen van La Réunion

Piton de la Fournaise

La Réunion is een vulkanisch eiland. Hoge bergtoppen en diepe dalen doen sterk denken aan de Europese Alpen. Het binnenland van La Réunion bestaat uit drie Cirques en een nog actieve vulkaan, Piton de la Fournaise.

Cirque de Cilaos

De Cirque de Cilaos is de grootste van de drie cirques. Het dorpje Cilaos in het midden van de cirque vormt de ideale uitvalsbasis voor een verblijf van 3-4 nachten. Het is een aantrekkelijk maar rustig dorp waar zich een aantal goede restaurants bevinden. Cilaos is tevens het startpunt voor vele wandelingen of bergtochten; er zijn prachtige paden die u hoog het bergwoud invoeren, langs diepe ravijnen en met prachtige uitzichtpunten. Er zijn echter ook kortere en eenvoudigere wandelroutes. U kunt ook mountainbikes huren of deelnemen aan canyoning excursies. De toegang tot de Cirque de Cilaos is via een uitdagende bergweg, met meer dan 100 haarspeldbochten, die zich zigzaggend een weg omhoog baant vanuit de kustvlakte. Deze rit is al een belevenis op zich, trek hier dus zeker ruim de tijd voor uit.

Cirque de Mafate

De Cirque de Mafate is de wildste en meest onherbergzame van de drie cirques, er is zelfs geen mogelijkheid om hier met een auto naar toe te rijden. Deze cirque is alleen te voet toegankelijk. Het landschap is er adembenemend mooi, de slechts 600 inwoners van de cirque de Mafate genieten hier dagelijks van. In de cirque de Mafate bevindt zich circa 100 km aan gemarkeerde wandelpaden. De toegang is vanuit Cilaos of vanuit Hell-Bourg. Ook kunt u vanuit de kustplaats Saint Gilles naar Maido rijden, van waar u een uitzicht heeft over de hele cirque de Mafate. Een wel heel bijzondere manier om de cirque te bezichtigen is vanuit een helicopter. Bij goed weer is dit een niet te missen excursie vanuit Saint Gilles Les Bains.

Cirque de Salazie

De Cirque de Salazie is de meest groene en vruchtbare van de drie indrukwekkende amphietheaters. Hier vindt u ruim 100 watervallen, die zich in diepe kloven en ravijnen storten. U kunt hier naar de warmwaterbronnen van ‘Les Sources Pétrifiantes’ lopen, of naar het uitzichtspunt Le Point du Jour, met vlakbij een waterval. De cirque de Salazie is wellicht de best toegankelijke cirque en het grootste dorp, Hell-Bourg, ligt op minder dan twee uur rijden van de luchthaven van Saint Denis. Het is dan ook een goed start- of eindpunt van een rondreis over het eiland.

Piton de la Fournaise

De Piton de la Fournaise vulkaan is nog steeds actief en komt vrijwel ieder jaar minimaal eenmaal tot uitbarsting. Het gebied rond de centrale krater lijkt op een maanlandschap, waar as en lava domineren. Er is totaal geen vegetatie en de kleuren variëren van roodbruin tot zwart. De 13 km lange wandeling naar de rand van de krater is relatief eenvoudig, maar het is van belang dat u zich wel goed voorbereid, de weersomstandigheden kunnen hier snel wisselen.

Rondreizen Réunion

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor De vulkanen van La Réunion