Sokodé vuurdansen

Sokodé is het leefgebied van de Tem-stam. Deze stam staat bekend om haar traditionele vuurdansen. In het verleden werden, na terugkeer van een oorlog, de mannen van het dorp onthaald met deze vuurdans…

Sokodé vuurdansen

Vuurdansen in Togo

De stad Sokodé heeft twee gezichten: het is enerzijds islamitisch maar ook het animistische geloof is er sterk aanwezig.  Het is het leefgebied van de Tem-stam. Deze stam staat bekend om haar traditionele vuurdansen.  In het verleden werden, na terugkeer van een oorlog, de mannen van het dorp onthaald met deze vuurdans. De opzwepende en indringende drumslagen brengen de dansers in een trance waarna ze zich met gloeiend hete kolen uit het vuur bestrijken. Tegenwoordig lopen de dansers ook over de gloeiend hete kolen. Een bijzonder en verbijsterend schouwspel. 

Rondreizen door Togo en Benin

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Sokodé vuurdansen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top