Lake Tanganyika

Op de grens met Tanzania ligt Lake Tanganyika, het grootste meer van Afrika
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lake Tanganyika

Het grootste meer van Afrika

In het uiterste noorden van Zambia ligt Lake Tanganyika, een natuurlijke grens vormend met Tanzania. Lake Tanganyika is het diepste meer van Afrika en herbergt meer dan 300 soorten tropische vissen. Aan het meer ligt het enige havenstadje dat Zambia rijk is, Mpulungu, waar de bevolking leeft van de visvangst. Aan de kust van het meer treft u zandstranden met palmbomen, waar het aangenaam vertoeven is na een enerverende safari. In de omgeving liggen de Kalambo watervallen, één van de hoogste watervallen van Afrika. Grenzend aan het meer ligt het Sumbu N.P., doorsneden door de Lufubu rivier. Tijdens safari’s ziet u diverse antilopesoorten, een uitbundig vogelleven, maar ook groter wild als olifanten, buffels en leeuwen.

Boottocht naar Burundi

Een bijzondere belevenis is een tocht over het meer, in het hart van Afrika, met de MV Liemba, een oud Duits vrachtschip wat nu als ferry dienst doet. De boot vaart een keer per week vanuit Mpulungu naar Kigoma in Tanzania en Bujumbura in Burundi. Een trip met deze boot geeft u een goede indruk van het leven op en aan het water.

Rondreizen door Zambia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top