Mana Pools National Park

Een van de mooiste gebieden in Afrika voor het maken van wandel- en kanosafari's

Mana Pools National Park

Een van de mooiste gebieden in Afrika voor het maken van wandel- en kanosafari's

Mana Pools National Park

Wandel- en kanosafari's in Mana Pools

De machtige Zambezi rivier stroomt van Lake Kariba door de Lower Zambezi Vallei en heeft eilanden, kleine meren, kanalen en zandbanken gecreëerd. Op de oevers vindt u weelderige vegetatie en oude grote mahonie en ebben bomen. De overvloed aan water en weelderig groen staan garant een rijk wildleven in deze vallei.

Het landschap biedt de perfecte omstandigheden voor wandelsafari’s. Op het water zijn kanosafari’s één van Zimbabwe’s ultieme ervaringen waarbij u een prachtig zicht heeft op de vallei. Tijdens het regenseizoen van januari tot maart zijn de meeste kampen hier gesloten en trekt het grote wild weg van de rivier. Omstreeks april beginnen de waterpoelen op te drogen en komen de dieren terug richting de rivier. Als het jaar vordert worden grote kuddes olifanten en buffels waargenomen, evenals koedoe, eland, waterbok, zebra, impala en vele andere antilopen. Er is een grote variatie aan vogels. Het wild is gewend geraakt aan mensen te voet wat Mana Pools één van de beste Afrikaanse nationale parken voor wandelsafari’s maakt!


 

Rondreizen Zimbabwe

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!