Augrabies Falls National Park

In het noorden van Zuid-Afrika ligt Augrabies Falls National Park met de indrukwekkende Augrabies watervallen die hier ruim 60 meter naar beneden storten door een 18 km lange, smalle kloof van roze granietrotsen. Maar ontdek ook de rest van het park.

Augrabies Falls National Park

'PLAATS MET VEEL LAWAAI'

In het noorden van Zuid-Afrika, tegen de grens met Namibië, ligt een immens natuurgeweld verscholen in de droge Kalahari woestijn, Augrabies Falls National Park. Het park dankt zijn naam aan de Augrabies watervallen die hier ruim 60 meter naar beneden storten door een 18 km lange, smalle kloof van roze granietrotsen. De Bosjesmannen gaven de watervallen hun naam: Augrabies betekent ‘plaats met veel lawaai’. Vooral aan het einde van de zomer (maart/ april) doet de waterval zijn naam eer aan, wanneer de rivier veel water met zich meedraagt en het geluid oorverdovend is.

HET LEVEN IN HET NATIONAAL PARK

Niet alleen de watervallen en de kloof van het Augrabies Falls National Park zijn indrukwekkend, het park zelf is misschien nog wel fascinerender. Langs de Orangerivier liggen prachtige woestijnachtige ecosystemen waar zeer bijzondere soorten flora en fauna leven en overleven, zoals bijvoorbeeld de lange kokerboom. Deze richt zich eenzaam op in de gigantische woestijn, zuigt met zijn wortels het weinige water op en verzamelt dit lange tijd in de stam. Er leven 47 wildsoorten in het park, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn, maar deze wordt niet vaak gezien. Andere bewoners van het park zijn onder meer klipspringers, klipdassen, springbokken, chacma-bavianen, groene meerkatten en aardwolven. Ook vele vogelsoorten hebben hier hun thuis gevonden, zoals valken, hoenders, leeuweriken, buizerds, kanaries, vinken en uilen. Erg bijzonder! In het park kunt u eindeloos wandelen. Bij Moonrock heeft u een schitterend uitzicht over het park en Ararat is ‘the place to be’ als u Verraux arenden wilt zien. Of huur een kano en verken het park vanaf het water.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Augrabies Falls National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top