Gangtey Goenpa Lodge

"Just below the monastery"

Gangtey Goenpa Lodge

"Just below the monastery"

Gangtey Goenpa Lodge

Lodge ver van de bewoonde wereld

"Just below the monastery, Phobjikha Valley, The Kingdom of Bhutan". Zie hier het adres van de Gangtey Goenpa Lodge. Preciezer kan niet. Ver van de bewoonde wereld is een klooster het enige oriëntatiepunt tussen de bergen en verlaten valleien van Bhutan. De Gangtey Goenpa Lodge is een schat in de heuvels zoals een speld in een hooiberg.
Deze locatie is dan ook niet zomaar gevonden. Vanaf Paro wacht een tocht van zes uur over hobbelige wegen en onverharde paden. Maar ook wacht een onderdompeling in Bhutan, een duik in haar natuur en een sprong in haar rijke culturele geschiedenis. Want vanuit de lounge, met ramen van vloer tot plafond, ziet u de beboste bergen die machtig oprijzen rondom de lodge.

In tegenstelling tot de zeventiende-eeuwse kloosters in de vallei is de Gangtey Goenpa Lodge een bron van luxe en moderniteit. De architectuur van de lodge is gebaseerd op de traditionele boerderijen van de vallei. Maar binnen krijgen de oude houtkachels versterking van vloerverwarming. De twaalf luxe suites hebben allemaal hun eigen houtkachel en zithoek. Ook zijn ze voorzien van een chique badkuip. Recht voor het hoge raam. En in een gebied zó afgelegen zijn gordijnen niet nodig. Zonde van het prachtige uitzicht.

Tips & tops Gangtey Goenpa Lodge:

  • Iedere suite heeft een eigen bukhari (traditionele houtkachel) en is gedecoreerd met handgeweven tapijten
  • Geniet van de frisse ochtendlucht met de geur van naaldbomen op het overdekte terras
  • De Phobjikha Vallei is leefgebied van de zeldzame zwartnek kraanvogel
  • In september en oktober & van maart tot en met mei bewondert u de vallei vanuit 'kraanvogelperspectief' tijdens een spectaculaire ballonvaart (de zwartnek kraanvogels zijn er dan niet)
  • De lodge heeft geen eigen Spa maar massages en spa behandeling worden verzorgd in de suites
  • Ver van de bewoonde wereld maar voor wie wil wacht een vertrouwde maaltijd: het restaurant van  Gangtey Goenpa Lodge serveert behalve Aziatische ook westerse gerechten
  • Sportievelingen kunnen mountainbikes te huren om zo de omgeving te verkennen, kuitspieren zijn dan wel een vereiste
  • De lodge is een ideale uitvalsbasis voor dagexcursies naar een onontdekt stuk wereld
  • Met een verblijf in de Gangtey Goenpa Lodge verliest u de prachtige uitzichten geen seconde uit het oog: lounge en eethoek hebben ramen van vloer tot plafond 

Rondreizen Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Gangtey Goenpa Lodge